четвер, 05 липня 2012 00:30

Литвин і Томенко подали у відставку

Автор: фото: Укрінформ
  4 липня Володимир Литвин виходить із сесійної зали після оголошення заяви про відставку з посади голови Верховної Ради
4 липня Володимир Литвин виходить із сесійної зали після оголошення заяви про відставку з посади голови Верховної Ради

У середу спікер Володимир Литвин та його заступник Микола Томенко написали заяви про відставку.

— Мій колишній товариш, з яким я ділив хліб і сіль, повністю мене здав, — каже на початку засідання парламенту 56-річний Володимир Литвин. Показує на першого віце-спікера Адама Мартинюка, який напередодні поставив мовний законопроект на голосування. — Тому я прошу, включіть до порядку денного питання про мою відставку. Як сказав один народний депутат, "вони розвели їх, як котят". Але, за великим рахунком, розвели Україну, розвели народ. І плоди цього "розводу" ми ще будемо пожинати.

Литвин виходить із зали. Нардепи аплодують. Оголошують перерву. Зле стає заступнику голови фракції Партії регіонів Василеві Чуднову. Вісім колег виносять його із зали на ношах. Він задихається.

— Литвин знав, що це питання буде прийматися в парламенті, — розповідає комуніст 38-річний Євген Царьков. — У даній ситуації це була емоційна заява Володимира Михайловича як людини, а не як політика чи державного діяча.

— Я не думаю, що емоції мають переростати в якісь конкретні дії. Емоції залишаються емоціями, а відповідальність — відповідальністю. Ми будемо переконувати Володимира Михайловича не робити нерозважливих кроків, — каже лідер фракції "Регіонів" 57-річний Олександр Єфремов.

Пообіді на зустріч із Литвином приїхали Арсеній Яценюк, Микола Томенко та Анатолій Гриценко. За годину прес-служба "Фронту змін" повідомила, що Литвин пообіцяв не підписувати мовного закону.

122

години побачень мала з 9 по 28 червня екс-прем'єр Юлія Тимошенко, перебуваючи у харківській лікарні Укрзалізниці. Із захисниками говорила 90 год. протягом 32 зустрічей, 24 год. — з іноземними політиками. 8 год. — із рідними. Такі цифри оприлюднила прес-служба Державної пенітенціарної служби.

На 3 липня Тимошенко перебуває в ув'язненні 333 дні.

 

Зараз ви читаєте новину «Литвин і Томенко подали у відставку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути