Ексклюзиви
вівторок, 22 березня 2011 06:15

Лідер "Тризуба" сидітиме ще два місяці

До чотирьох місяців ув'язнення засудив Рогатинський райсуд Івано-Франківщини голову організації "Тризуб" 37-річного Андрія Стемпіцького. Звинуватили в незаконному зберіганні та носінні вогнепальної зброї — пістолета.

Адвокат Володимир Давимука каже, що лідер "Тризуба" придбав зброю для самозахисту, бо його сім'ї погрожували. Мовляв Стемпіцький не знав, що це вогнепальна зброя. Думав, пістолет із газовими набоями.

— Прокурор залишився незадоволений судом, — говорить перший заступник Стемпіцького Андрій Тарасенко, 28 років. — Він хотів, щоб Андрія засудили на три роки. Заявив, що в будь-якому випадку буде подавати апеляцію на рішення суду. Відкривати кримінальну справу і засуджувати на декілька років за адміністративне правопорушення — це ні в які ворота не лізе. Андрію дали ще два місяці (два місяці він уже відсидів у СІЗО. — "ГПУ"). Залишають собі час для маневру. За ці місяці може трапитися, що завгодно. Я з ним останній раз бачився ввечері перед арештом. Перебуваю на підписці про невиїзд у Києві, тому на суді не був.

Лідера "Тризуба" затримали 8 січня цього року в місті Рогатин. Підозрювали в причетності до підриву пам'ятника Сталіну в Запоріжжі торік 31 грудня. У салоні авто Стемпіцького знайшли перероблений пістолет "Зоракі". До відділку "тризубівця" забрали із трьома синами, серед яких один неповнолітній.

Стемпіцький свого часу відбував покарання, розповідає його дружина Жанна. Він зі спільниками обеззброїв караул військової частин Харкова, заволодів автоматом. Згодом був затриманий із ним.

— Та судимість у нього погашена так само, як і в нашого президента, — говорить 39-річна Жанна Стемпіцька.

Зараз ви читаєте новину «Лідер "Тризуба" сидітиме ще два місяці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути