Ексклюзиви
пʼятниця, 19 травня 2017 06:55

Лещенко покриває фальсифікаторів коньяку

"Сергій Лещенко писав у себе на "­Фейсбуку", що виробники українських коньяків стали "жертвою" правоохоронних органів. Він підняв важливу тему. Ми копнули, й виявилося, що замість коньячного спирту використовують отруйний сурогат", — написала у "Фейсбуку" журналістка 22-річна Уляна Безпалько.

Вона опублікувала у виданні "Букви" розслідування про українських виробників коньяку. Депутат із "Блоку Петра Порошенка" Сергій Лещенко раніше заявив, що кілька місяців Одеська митниця блокує проходження коньячних спиртів. Така вказівка начебто надійшла від Служби безпеки України. Це, стверджує Лещенко, переділ ринку та здирництво. Однак виглядає, що він просто захищає схему виробництва фальсифікованого коньяку, йдеться у розслідуванні.

"Із 2013-го в Україну поставляють неякісні коньячні спирти для виробництва алкоголю. Це лише за підсумками минулого року завдало державі майже $17 млн збитків", — пишуть "Букви".

Журналісти з'ясували: монополіст постачання фальсифікату в Україну — група осіб на чолі з колишніми високопосадовцями Грузії. Після втечі Януковича і "сім'ї", з якою грузини працювали напряму, вони створили низку фірм на Кіпрі, у Молдові та Грузії. Досудове розслідування у цій справі триває — саме тому заблокували вантажі на Одеській митниці.

"Лещенко близький до Саакашвілі. А той, у свою чергу, до Вано Мерабішвілі", — йдеться у розслідуванні "Букв".

Мерабішвілі до січня 2017 року був депутатом і генсекретарем партії Міхеіла Саакашвілі "Єдиний націо­нальний рух" у Грузії. У часи президентства Саакашвілі — його офіційним помічником і прем'єр-міністром.

Сергій Лещенко відмовився коментувати ситуацію з постачанням спирту.

"Нардеп пов'язаний із міжнародним кримінальним угрупованням, що напуває вас отрутою", — коментує блогер Грег ­Девіс.

Зараз ви читаєте новину «Лещенко покриває фальсифікаторів коньяку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути