Ексклюзиви
четвер, 13 листопада 2008 19:06

Леонід Кучма п"є мінеральну воду в Карлових Варах (ФОТО)

Автор: фото: Валентина ТУЖИНА
  Екс-президент України Леонід Кучма з дружиною Людмилою п’ють мінеральну воду біля альтанки в чеському місті Карлові Вари. 2 листопада 2008 року
Екс-президент України Леонід Кучма з дружиною Людмилою п’ють мінеральну воду біля альтанки в чеському місті Карлові Вари. 2 листопада 2008 року

Екс-президент України Леонід Кучма, 70 років, відпочиває на курорті в чеському місті Карлові Вари.

— Навесні, під час кінофестивалю, тутешніми вулицями гуляють голлівудські знаменитості, — розповідає екскурсовод Рима Білейко, 52 роки. Вона веде групу українських туристів, які приїхали з Праги до курортного міста. — Політики люблять тут бувати. Ой, Леонід Кучма, — жінка замовкає. Група, не второпавши, продовжує розглядати будинки з колонадами. — Дивіться, іде справжній Кучма!

Леонід Данилович у синьому спортивному костюмі та кросівках крокує Садовою вулицею. Його супроводжують три охоронці. Група вітається з екс-президентом.

Умикаю диктофон і підходжу. Ближче ніж на метр охоронці не підпускають. Представляюся журналістом.

— На відпочинку не даю інтерв"ю, — Леонід Данилович продовжує повільно йти. Пальці його рук зціплені на грудях у замок. — Я в Карлових Варах удруге. Приїхав на профілактику, водички попити. Перший раз відпочивав тиждень. Тепер буду два, — поправляє комірець куртки.

Запитаю, де зупинився екс-президент.

— Із дружиною живемо в готелі, — Кучма замовкає. У поглядах охоронців читається питання: коли я відійду?

— Леоніде Даниловичу, як ви тут проводите вільний час?

Охоронці вартують на відстані 5–7 метрів

— Обійшов усю округу. 15 кілометрів як мінімум щодня проходжу. Такі прогулянки корисні для здоров"я. Двічі на день п"ю мінеральну воду.

Прошу дозволу сфотографувати.

— Тільки з вами, — охоронець грубувато вириває з моїх рук фотоапарат. Президент стає позаду, бере мене за плечі. Блимає спалах.

Охоронець віддає техніку й загороджує екс-главу держави спиною. Вони йдуть стежкою до центральної вулиці міста. Неподалік лікувального джерела "Свобода" на Леоніда Даниловича чекає дружина. Людмила Кучма тримає керамічні поїлки з носиками, з яких п"ють мінеральну воду. Зі склянок лікарі не рекомендують, бо вода псує зубну емаль. Людмила Миколаївна віддає чоловікові синю поїлку, собі лишає червону. Леонід Кучма набирає воду з джерела. Відходить убік, чекає на дружину. Подружжя зупиняється неподалік джерельної альтанки. П"ють воду малими ковтками більше як 15 хв. Охоронці вартують на відстані 5–7 м з обох боків.

Температура води джерела "Свобода" — 59,5°С. Вважають, що вона добре прочищає шлунковий тракт.

Уперше Леонід Кучма був у Карлових Варах 2005-го. Через смерть екс-міністра внутрішніх справ Юрія Кравченка перервав відпочинок.

Зараз ви читаєте новину «Леонід Кучма п"є мінеральну воду в Карлових Варах (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути