Ексклюзиви
пʼятниця, 01 червня 2012 00:15

"Лікування триватиме щонайменше півроку"

Із 1 червня ув'язненого екс-прем'єра 51-річну Юлію Тимошенко лікуватиме головлікар берлінської клініки "Шаріте", невролог Карл Макс Айнгойпль, 65 років. Це третій німецький спеціаліст, який приїжджає до Юлії Тимошенко. Перед тим ув'язненою опікувалася лікарка з "Шаріте" Анет Райсгауер. Вона була в Харкові з 21-го по 27 травня та залишила для пацієнтки програму реабілітації, розраховану до 1 червня.

— Ну, не можуть лікарі клініки "Шаріте" безвилазно знаходитися в Харкові, — пояснює зміну німецьких спеціалістів нардеп 45-річний Сергій Власенко, адвокат лідера "Батьківщини". — У них є графік чергування. Про це заявив одразу керівник "Шаріте". Це нормальна ситуація — ротація лікарів. Лікування Юлії Володимирівни є складним і багатофункціональним. Вона потребує уваги різних спеціалістів. Тому німецькі лікарі встановили, так би мовити, вахтовий графік.

Невідомо, скільки лікарів може змінитися в Юлії Тимошенко.

— Лікування триватиме щонайменше півроку, — додає адвокат. — Я розумію, що пенітенціарна служба хоче показати, ніби лікарі незадоволені реакцією Юлії Володимирівни. Але це абсурд і нісенітниця.

Лікар Карл Макс Айнгойпль народився в Мюнхені. У "Шаріте" працює з 1992-го, став головою департаменту неврології. 2008 року — головним лікарем клініки. В одному з інтерв'ю для "Дойч Артцблатт" Айнгойпль розповідає, що неврологія — найсильніший напрямок у "Шаріте". Медик відвідував Юлію Тимошенко 13-15 лютого цього року в рамках візиту міжнародної комісії лікарів, які обстежували ув'язнену. 7 березня він брав участь в обговоренні стану здоров'я екс-прем'єрки з іншими німецькими й українськими колегами в Києві. Тоді медики відзначили, що під час лікування у в'язниці не можна дотримуватися необхідних міжнародних стандартів і хвору треба перевести до лікарні. Також професор у супроводі німецьких дипломатів відвідав Юлію Тимошенко під час голодування.

— Для життя Тимошенко не має загрози, — сказав він тоді німецькій газеті "Дас Білд". — Але постільний режим загрожує тромбозом.

Зараз ви читаєте новину «"Лікування триватиме щонайменше півроку"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути