Ексклюзиви
вівторок, 27 березня 2018 00:15

"Кум Путіна диктує умови у звільненні українців"

"Через амбіції Медведчука обмін полоненими заблоковано", — пише народний депутат 39-річний Ігор Луценко у "Фейсбуку" 23 березня.

Посилається на оприлюднене Генпрокуратурою відео, на якому нардеп Надія Савченко і керівник Центру звільнення полонених "Офіцерського корпусу" Володимир Рубан обговорюють умови терористичного акту. Запис показали у Верховній Раді.

"У цьому відеокліпі міститься така фраза Савченко: "Вони (окупаційна адміністрація ДНР) нікого не віддають зараз, щоб нічого не спортить Медведчуку". Тобто Віктор Медведчук, офіційно призначений Порошенком представник, висунув нам певні умови. Українські воїни терпітимуть тортури в полоні, поки ці умови не будуть виконані. Пане Порошенко, може, вони взагалі ніякі не посередники, принаймні в обміні полоненими? Може, це для них легенда, прикриття? — пише Луценко про Віктора Медведчука і Володимира Рубана. — Медведчук зараз — один із найбагатших людей нашої держави. Бачите, як це вигідно — міняти полонених".

Віктор Медведчук, 63 роки, із травня 2015-го входить до контактної групи в Мінських переговорах із врегулювання ситуації на Донбасі. У 2002–2005 роках очолював Адміністрацію президента Леоніда Кучми. Є кумом президента РФ Володимира Путіна.

Зараз ви читаєте новину «"Кум Путіна диктує умови у звільненні українців"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути