понеділок, 12 січня 2009 19:23

Кравчук уперше вивів на люди всю свою родину

"Пом"янемо Леоніда Кравчука й інших перевертнів-зрадників незлим тихим словом!" — із такими гаслами в суботу в столиці стояли біля Українського дому кілька комуністів. Там святкували 75-річчя першого президента України Леоніда Кравчука.

Із цієї нагоди влаштували фотовиставку. Запрошені кілька годин стояли в черзі, аби привітати ювіляра.

— Где здесь раздеться? — роззирається у фойє колишній прем"єр-міністр Віталій Масол, 80 років.

— Он там за рогом роздягальня, — показує голова Верховної Ради Володимир Литвин, 52 роки, і йде з охоронцями до виходу. Він уже привітав Кравчука.

Масол віддає пальто гардеробницям і прямує червоною килимовою доріжкою на другий поверх. Посеред зали грає оркестр. Ліворуч — чорно-білі фото Кравчука з дружиною, сином, невісткою й онуками. Праворуч — кольорові з державних заходів. В окремій залі довга черга високопосадовців із квітами та подарунками. Журналістів туди не пускають, але "ГПУ" вдається пройти.

— А я уже книжку заработал, — виходить із кімнати голова "Українського форуму" екс-віце-прем"єр 58-річний Володимир Семиноженко. Хвалиться монографією Леоніда Кравчука "Маємо те, що маємо".

Черга просувається поволі. До Кравчука підходить екс-міністр освіти Василь Кремінь, нинішній міністр охорони здоров"я Василь Князевич, міністр культури Василь Вовкун, лідер соціалістів Олександр Мороз, екс-секретар РНБО Володимир Горбулін, дизайнер Михаїл Воронін.

Где здесь раздеться?

Квіти й подарунки — картини, ікони, медалі — Кравчук передає охоронцям. Ті все зносять у сусідню кімнату.

Хто вже привітав, ідуть до столів під стіною. Там вино, горілка, канапки та фрукти. Масол із Горбуліним наливають собі по чарці горілки.

— Вибачте, що не стояв у годинній черзі, — протискується перед чорнявою жінкою віце-прем"єр із гуманітарних питань Іван Васюник, 49 років. — Можна я перед вами привітаю?

Жінка не заперечує. Васюник тримає пакет, з якого визирає зелена мармурова статуетка Богдана Хмельницького. Дарує її Кравчукові. Говорить, що пишається знайомством із такою чесною та порядною людиною. Відходить до столів і бере келих червоного вина.

Надходить черга вітати народному депутатові-"регіоналці" Ганні Герман, 49 років. Її подарунок загорнуто в папір. Каже, там старовинне перо. Її син Микола вручає імениннику букет троянд.

— Бажаю, аби ви ще підписували державні акти цим пером! — каже Герман і теж іде до столів. Береться руками в боки і роздивляється, що би взяти.

За спиною Леоніда Кравчука стає колишній прем"єр 68-річний Євген Марчук. Знімає на відеокамеру привітання своєї дружини-журналістки Лариси Івшиної, 48 років.

— Знаєте, сьогодні можна було б сформувати уряд із тих, хто зараз тут стоїть. Він був би набагато кращим за нинішній, — каже Кравчук Івшиній і Марчукові після завершення привітань.

Квіти й подарунки Кравчук передає охоронцям

Екс-президент з охоронцями йде в кімнату з подарунками. За 10 хв. виходить із дружиною Антоніною в центральну залу, де виставлено фотографії. Там на нього чекають журналісти. Також виходять його онуки — Марічка й Андрій. Для присутніх офіціанти на тацях носять біле й червоне вино, цукерки "Рошен". Кравчук усім дякує. Каже, що вперше можуть бачити всю його родину на людях.

— Він був із нами і в горі, і в радості, — говорить його невістка Олена. — У сім"ї він політикою не займається. Увесь час присвячує дружині, синові, невістці й онукам.

Онуки говорити про діда відмовляються.

Зараз ви читаєте новину «Кравчук уперше вивів на люди всю свою родину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути