вівторок, 06 грудня 2011 06:00

Королевська вивела людей на вулицю

Автор: фото: Олександр Косарєв
  Народний депутат від БЮТу Наталія Королевська спілкується із людьми під час всеукраїнського страйку ”Переоблік влади” 1 грудня
Народний депутат від БЮТу Наталія Королевська спілкується із людьми під час всеукраїнського страйку ”Переоблік влади” 1 грудня

1 грудня о 12.00 розпочався всеукраїнський страйк "Переоблік влади". 200 тис. підприємців по всій Україні припинили працювати й вивісили на своїх робочих місцях таблички "Переоблік". У такий спосіб демонструють, що їх не влаштовує політика влади. Вимагають припинити економічні репресії та знищення малого бізнесу. Акцію організував громадський рух "Вперед!".

Близько полудня центральними вулицями Києва починають їздити машини з прапорами "Вперед!". ДАІ заважає — на деякий час затримує активістів. Не пропускають до центру автобус з апаратурою, що їде на мітинг.

— Це не влада, це бандити! Туди треба нормальних людей, щоб нам нормально жилося, — говорить на мітингу біля Верховної Ради 52-річна Ольга Соломко з Києва.

Під прапорами "Вперед!" участь у мітингу беруть кілька сотень людей. Присутні розступаються, коли до гучномовця йде нардеп від БЮТу Наталія Королевська.

— Наталья, ми вас любим! — аплодують люди.

Депутат усміхається й тисне простягнуті руки. Вішає на паркан, яким два місяці тому обгородили Верховну Раду, табличку з написом "Владу — на переоблік". Учасники мітингу переходять на протилежний бік вулиці та прямують до Кабміну. Біля будівлі уряду колону зупиняє кордон "беркутівців".

— С сегодняшнего дня начался отсчет дней, которые остались нынешней власти, — говорить у гучномовець 36-річна Наталія Королевська. — С каждым днем нас будет становиться все больше и больше. Страшно, когда запрещают выходить. Но мы идем вперед, нас не остановить.

Люди підтримують оплесками.

Королевська зі співголовою руху "Вперед!" Андрієм Панаетовим проходять крізь заслін "беркутівців" до дверей Кабміну. Вішають табличку "Владу — на переоблік" та повертаються до людей.

— Когда мы повесили табличку на двери Кабмина — они ее тут же скрутили, — розповідає Королевська. — Я сказала, чтобы отдали ее Азарову. Чтобы он знал, что народ его уже отправил на переучет, вместе с остальным составом Кабмина и Верховной Рады.

Мітинги відбулися також у Рівному, Івано-Франківську, Кривому Розі, Сумах. До Вінниці на акцію "Переоблік" з'їхалися підприємці Житомирщини, Хмельниччини та Київщини.

Наталя Королевська після мітингу поспілкувалася з чорнобильцями Луганської області. Вони голодують неподалік Кабміну, в Маріїнському парку.

Голодувальники поскаржилися депутату, що міліція забороняє встановлювати намети. Вони день і ніч перебувають на вулиці й не мають де зігрітися.

— Я поговорю с депутатами своей фракции, главой фракции Иваном Кириленко, другими оппозиционными депутатами, чтобы оказать максимальную помощь чернобыльцам, — обіцяє Королевська. — Мы сделаем все, чтобы обеспечить чернобыльцев всем необходимым: палаткой, теплыми вещами, питьем, лекарствами, а также всем тем, что им еще необходимо, потому что держать людей в таких условиях, как делает нынешняя власть — это дико и бесчеловечно.

Наступного дня Королевська приїхала в Маріїнський парк до чорнобильців. Генератор та обігрівач відібрали "беркутівці". А мікроавтобус, що віз біотуалет, зупинили даїшники на вул. Михайлівській і далі не дали проїхати.

— "Беркут" заявил, что по парку с коробками гулять нельзя, — каже Королевська. — Это полный беспредел! Такого мы еще не видели. Мне что, теперь необходимо разрешение для того, чтобы ходить со своим имуществом по Киеву? А дальше что будет? Разрешение суда на ношение теплых вещей зимой?

Зараз ви читаєте новину «Королевська вивела людей на вулицю ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

13

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути