четвер, 08 листопада 2012 05:15

Комуністи не прийшли до "свободівців" на Хрещатик

На столичному майдані Незалежності зранку зібралися 60 "свободівців". У річницю Жовтневої революції вийшли на акцію пам'яті жертв комуністичного режиму. За кілометр від них, на Бессарабській площі, мітингують комуністи.

Майданом групками по п'ятеро ходять міліціонери. Троє йдуть до "свободівців".

— Тут будь-які зібрання заборонені, — каже один із погонами підполковника.

— Ми не проводимо. Це — зустріч із народним депутатом, — відказує нардеп-"нунсівець" 57-річний Олександр Бондар, екс-голова Фонду держмайна. Перед виборами він вступив до "Свободи".

— Якщо ви будете щось кричати чи виступати, будемо змушені вжити заходів, — говорить підполковник і кладе руку на плече Бондаря. Відводить убік, розмовляють 5 хв.

— Нормально все, — повертається Бондар та усміхається.

З підземного переходу виходять "свободівці" Руслан Кошулинський, Андрій Мохник й Ігор Мірошниченко. Двоє останніх на виборах стали нардепами. Вітаються з активістами.

— А де Тягнибок? — цікавиться нафарбована рожевою помадою літня жінка в зеленому пальті.

— Відпочиває Олег Ярославович, — сміється 40-річний Андрій Мохник. — У нього сьогодні день народження. До обіду його не турбуватимемо.

— То сьогодні святкувати будете? — басом запитує дід із зачіскою-оселедцем.

— Як і всі нормальні люди, за чарчиною, — киває Мохник. — Хоч зі "свободівців" є багато, хто взагалі не п'є. Але ми п'ємо. Подарунка, щоправда, поки немає.

Жінка у червоній куртці та черевиках витягує із целофанового кулька три болгарські перчини — червоний, жовтий і зелений.

— Ось, приготувала у комуняк кидати, — показує овочі. — Племінниця дала, помідорів не купила — дорогі. Я навіть на гриби не пішла, щоб проти комуністів помітингувати. Дівчата без мене до лісу подалися. Ей, гриби ше будуть і будуть. А комуністів треба виганяти.

Керівник Київської "Свободи" 24-річний Андрій Іллєнко стає серед площі. Він теж став нардепом. Його оточують мітингуючі та журналісти.

— Ми зібралися тут, аби не пустити комуністів на Хрещатик, — каже. — Чомусь, несподівано комуністи передумали. Мітингувати будуть тільки на Бессарабській площі. Минулого року вони також казали, що не підуть. А пішли.

— Слухай, а шо там у комуняк? — запитує Мохник в Іллєнка.

— Петро, сходи глянь, — Іллєнко повертає голову до високого юнака в чорній куртці та армійських черевиках. Той біжить у бік Бессарабки. За півгодини вертається.

— Вони розходяться, — говорить.

Мохник застібає куртку і дивиться на годинник:

— Поки ще там пам'ятник Леніну стоїть, нехай збираються.

Зараз ви читаєте новину «Комуністи не прийшли до "свободівців" на Хрещатик». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

21

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути