четвер, 15 квітня 2010 02:21

Колесніков повісив біля свого кабінету портрет Платіні

У коридорі біля кабінету віце-прем"єра з питань підготовки до Євро-2012 Бориса Колеснікова, 47 років, розвісили два десятки метрових фотографій футбольних зірок. Тут і радянський воротар Лев Яшин, і український форвард Андрій Шевченко, й півзахисник збірної Франції Мішель Платіні — тепер він президент УЄФА, що за два роки проводитиме в Україні фінал чемпіонату Європи.

Зранку в середу Колесніков виходить із кабінету й прямує на засідання уряду. Біля зали до нього підходить міністр освіти та науки 46-річний Дмитро Табачник.

— У нас все учебники напечатаны по шаблону. Их нужно менять. Согласны? — звертається до Колеснікова.

Той не відповідає, бо між ними протискується перший віце-прем"єр Андрій Клюєв, 45 років. Відсторонює Табачника та йде далі з Колесніковим.

Урядовці розсаджуються на місця. Через кілька хвилин заходить прем"єр 62-річний Микола Азаров.

На Колеснікова нападає гикавка. Він стримує її та всміхається.

Азаров каже, що зараз доробляють бюджет. Не можуть його остаточно прорахувати, доки не завершилися переговори із Росією щодо ціни на газ. Російське керівництво погодилося переглянути умови, тому домовитися мають найближчого тижня.

Клюєв говорить російською

Журналістів просять перейти до прес-центру. Згодом до них виходить Клюєв. Із ним — двоє кремезних охоронців.

— Уряд прийняв проект програми соціально-економічного розвитку, — говорить російською. — Визначаємо, як вийти з кризи, які потрібні для цього реформи. Маємо стимулювати банки, щоб вони поновили кредитування. Знизимо ПДВ роботодавцям, котрі створюють робочі місця. А також залучатимемо інвестиції. У кожному регіоні місцева влада знайде дві-три точки росту, куди вони підуть.

За Клюєвим на брифінг приходить міністр праці та соцполітики 51-річний Василь Надрага. Повідомляє, що з 1 березня цього року пенсіонерам збільшать пенсії на 1%. Для цього заклали в бюджет 369 млн грн.

Зараз ви читаєте новину «Колесніков повісив біля свого кабінету портрет Платіні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути