пʼятниця, 03 серпня 2018 06:25

Кольченко зустрівся з матір'ю

Український політв'язень 28-річний Олександр Кольченко зустрівся з матір'ю Ларисою. Побачення тривало з 27 по 30 липня у колонії суворого режиму в російському місті Челябінськ. На рік в'язню в Росії таких побачень належить три.

— Останній раз була в нього дев'ять місяців тому, — каже Лариса Кольченко. До сина приїхала з Сімферополя. — Саша тричі писав заяви на побачення: спочатку сказали, що немає місць у готелі, потім загубили папери. Він схуд на 10 кілограмів. Привезла передачу — ялтинську цибулю, сало, родзинки, мед.

31 травня Олександр Кольченко вирішив голодувати на підтримку засудженого українського режисера Олега Сенцова. Почав приймати їжу 7 червня після того, як кілька разів знепритомнів.

Олександра Кольченка й Олега Сенцова у Криму затримали працівники Федеральної служби безпеки Росії в травні 2014 року. Звинуватили в організації терактів на півострові. У серпні 2015-го Північно-Кавказький окружний військовий суд присудив Кольченку 10 років колонії, Сенцову — 20.

42-річний Олег Сенцов голодує 82-й день у колонії суворого режиму в російському місті Лабитнангі Тюменської області Росії. До нього не пустили українського священика Григорія Міхнова-Вайтенка.

— З ним я намагалася передати Олегові листа, — говорить уповноважена президента України 47-річна Ірина Геращенко. — На десятки листів, які пересилала, надсилала, передавала через адвокатів і інших осіб — ніколи не було жодної відповіді. Можливо, вони ніколи й не доходили.

30 липня фотографію Сенцова повісили на фасаді мерії Парижа.

Зараз ви читаєте новину «Кольченко зустрівся з матір'ю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути