вівторок, 04 жовтня 2011 00:15

Клюєв приведе до Ради всіх міністрів

Автор: фото: Ольга Камєнєва
  Нардеп-”бютівець” Володимир Яворівський під час Погоджувальної ради. 3 жовтня
Нардеп-”бютівець” Володимир Яворівський під час Погоджувальної ради. 3 жовтня

— Минулого пленарного тижня ми зазнали втрати — помер наш колега Володимир Полохало, — каже в понеділок на погоджувальній раді спікер парламенту Володимир Литвин, 55 років. — Потрібно прийняти проект постанови, щоб ЦВК мав можливість ухвалити рішення про входження наступного депутата.

У вівторок Рада розгляне 15 законопроектів про зміну виборчого законодавства, повідомляє спікер.

— Із опозицією немає діалогу щодо виборчого законодавства, — бере слово лідер фракції НУ-НС 50-річний Микола Мартиненко. — Президент заявив, що є гарантом дотримання висновків Венеціанської комісії. Але їх — не існує. То куди ми поспішаємо? Просимо зняти з порядку денного ці питання і дочекатися висновків комісії. Також пропонуємо запросити на годину запитання до уряду Тігіпка, який утік минулої п'ятниці.

— Він не тікав, а поїхав у відрядження на засіданні Міжнародного валютного фонду, — відказує Володимир Литвин. — На цей тиждень давайте домовимося, щоб відряджень не було. Бо Кабмін перестав рахуватися з Радою. Ми беремо на себе удари, приймаємо непопулярні рішення, а потім виявляється, що вони (урядові законопроекти. — "ГПУ") нікому не потрібні.

Перший віце-прем'єр 47-річний Андрій Клюєв запевняє, що в п'ятницю прийдуть до парламенту всі члени уряду, які не будуть у відрядженнях.

"Бютівка" Наталія Королевська говорить, що країна стоїть на межі дефолту. Мовляв, через прийняття Податкового кодексу інвестори вивели з країни понад $4 млрд.

— Это провокация! — підвищує голос Клюєв. — Никакого дефолта. У правительства есть антикризисные меры, потому что мы готовимся к худшему.

— Я не сказала, что у нас дефолт. Я сказала, на грани, — говорить 36-річна Наталія Королевська.

— Хочу звернути увагу, що Верховна Рада досі не висловила своєї позиції щодо ганебного процесу над Юлією Тимошенко, — включає мікрофон заступник лідера фракції "БЮТ-Батьківщина" Андрій Кожем'якін, 45 років. — Звертаємося до голови Верховної Ради зробити все, щоб не допустити жорстокого протистояння в суді під час винесення вироку.

— Я попрошу, щоб підготували відповідний лист, — киває Литвин.

Зараз ви читаєте новину «Клюєв приведе до Ради всіх міністрів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути