четвер, 03 лютого 2011 03:15

Клюєв обіцяє збільшення зарплат

Уряд планує цього року залучити в економіку 100 млрд грн інвестицій. Це передбачено Програмою розвитку інвестиційно-інноваційної діяльності до 2015-го. Щодо неї Кабміну доповідав перший віце-прем'єр Андрій Клюєв. Глава уряду Микола Азаров ставив йому уточнюючі запитання.

— Це стратегічний документ. Він визначить розвиток нашої економіки, — каже у середу на засіданні уряду Микола Азаров, 63 роки. — Державна підтримка — лише каталізатор для залучення приватних інвестицій. Основний ресурс модернізації — власні кошти компаній, залучені кошти, у тому числі банківські кредити, ресурси міжнародних фінансових організацій.

— Переважна більшість проектів припадає на розвиток паливно-енергетичного комплексу, — бере слово перший віце-прем'єр 46-річний Андрій Клюєв. — Зокрема електроенергетику — модернізацію теплових електростанцій, будівництво нових атомних енергоблоків, використання альтернативних джерел енергії та розвиток електромереж, на реконструкцію нафто- та газотранспортної системи. Ці питання назріли давно. Житлове будівництво та комунальне господарство представлені національними проектами "Доступне житло" і "Чисте місто" на суму 17,1 мільярда гривень. Є також проекти соціальної спрямованості. "Якісна вода", "Відкритий світ", "Олімпійська надія-2022" та "Нове життя" потребують інвестицій на загальну суму 34 мільярди гривень.

— Що буде кінцевим результатом втілення в життя цих проектів? Як це відобразиться на рівні життя наших громадян? — запитує Азаров.

— Створення робочих місць, — після паузи відповідає Клюєв. — Економіка вийде на новий рівень розвитку. Це збільшення заробітної плати, покращення екології.

Зараз ви читаєте новину «Клюєв обіцяє збільшення зарплат». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути