понеділок, 14 квітня 2008 16:59

Ківалов прийшов до парламенту на милицях

Ківалов прийшов до парламенту на милицях

Засідання погоджувальної ради відбулося сьогодні в конференц-залі парламенту. Він розташований у підвалі. Доки спікера Арсенія Яценюка, 33 роки, немає, нардепи сідають за овальний стіл.

"Регіонал" Сергій Ківалов, 53 роки, заходить на милицях і без одного черевика. Грав у волейбол і порвав собі ахіллове сухожилля.

— Конструктивна робота парламенту все-таки налагодилася. Існує формування так званої нової більшості — вона називається "український парламент", — розпочинає засідання Яценюк.

Каже, що минулого тижня депутати за чотири дні ухвалили 19 законопроектів. Переходить до планування пленарного тижня.

— Пропоную сконцентруватися на соціальних питаннях і наприкінці тижня нарешті розглянути хоча б кілька законопроектів, які завершують земельну реформу, — зазначає він.

Журналістів просять вийти. Спочатку засідання проходить тихо. Однак через 40 хв чути голосний виступ когось із депутатів. Потім іншого. Про що саме сперечаються, розібрати неможливо.

Виходить із червоним обличчям В"ячеслав Кириленко. Мимохідь поправляє краватку

За кілька хвилин виходить із червоним обличчям голова фракції НУ–НС В"ячеслав Кириленко. Мимохідь поправляє краватку. Через деякий час повертається до зали.

"Регіоналка" Ганна Герман, 48 років, зауважує, що в другій половині дня у понеділок політрада Партії регіонів остаточно затвердить свою кандидатуру на першого віце-спікера. Раніше називали Олександра Лавриновича, Сергія Льовочкіна або Андрія Клюєва.

— Ми чекаємо, щоб спікер Арсеній Яценюк поставив це питання на голосування в будь-який день. Наприклад, у четвер. І ми будемо готові, — говорить Герман.

Засідання погоджувальної ради завершується. Нардепи швидко розходяться. До дверей, які ведуть у парламентські комітети, повільно шкандибає Ківалов. Однак вони зачинені. "Регіонал" Владислав Лук"янов, 44 роки, намагається їх відкрити.

— А что тут закрыли, а кто может открыть? — запитує він у охоронців.

— Я только здесь могу подняться, — каже Ківалов.

Охоронці стенають плечима. Лук"янов садить Ківалова на стілець, а сам десь іде. "Регіонал" розповідає, що усі кадрові призначення Верховна Рада вирішуватиме у вівторок.

Яценюк дає брифінг біля свого кабінету. Запевняє, що готовий будь-якої миті внести до порядку денного голосування по заступниках:

— Якщо Партія регіонів й інші фракції внесуть взаємоприйнятні рішення, вони будуть поставлені на голосування.

Зараз ви читаєте новину «Ківалов прийшов до парламенту на милицях». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути