вівторок, 16 квітня 2013 00:30

"Кернес пробував підколювати опозиціонерів"

Перед початком акції "Вставай, Україно!" в Харкові депутати-опозиціонери прийшли до мера Геннадія Кернеса. Забрали його з наради. Вимагали, щоб розпорядився прибрати порожні трамваї та тролейбуси, якими оточена центральна площа. Зустріч тривала 30 хв.

— Із розмови стало зрозуміло: Кернес добре проінформований, що відбувається, — переказує депутат від "Батьківщини" 42-річний Андрій Парубій. — Він пробував жартувати та підколювати опозиціонерів, що депутати Верховної Ради нічим не займаються, а от він робить серйозні справи. Заявив, що ми прийшли його залякати. На що я сказав: ми навіть не думали, бо неможливо залякати такого великого мера в такій великій мерії. Він сказав, щоб ми його не вчили жити, бо він у Харкові господар і сам вирішує, як діяти. У нього феодальне ставлення до міста. Вважає його своєю власністю, а харків'ян розглядає як кріпаків.

Я йому говорив, що таксисти нецензурними словами висловлюються на його адресу. Просили це переказати. Кернес образився за натяк, що він далекий від народу. Сказав, що весь Харків має претензії тільки до опозиції.

Їхні дії — це дикунство. У європейській державі таке неможливе. Міліція в кілька рядів стояла під міськрадою.

Кернес заявив, що ви привезли людей, які не живуть у Харкові, назвав їх цирком шапіто. Чи справді було багато приїжджих?

— На акцію могли приїхати тисяча-півтори людей, а не десять. Прибули депутати, активісти, але їх було не більше 10 відсотків. Основу становили харків'яни. Багато хто говорив, що по 3-5 кілометрів до площі добирався пішки.

Кернес перетворив місто на ремонтний майданчик. Задовго до початку акції в центрі Харкова був хаос — бруд та болото. Ми бачили трактори, екскаватори, ремонтні машини. Із каналізації качали воду.

Чому харківська влада вам перешкоджала?

— Це рішення спущене з Адміністрації президента від Януковича. Підтвердженням того були події в Полтаві, де використовували той самий спосіб блокування. Їх лякає, що опозиція з Центральної та Західної України переходить на Схід. Бояться, що в їхніх базових регіонах побачать несприйняття влади.

Зараз ви читаєте новину «"Кернес пробував підколювати опозиціонерів"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути