Ексклюзиви
вівторок, 21 вересня 2010 00:43

Кандидати від "Фронту змін" підпишуть із партією угоду

Автор: фото: Наталія ЧУБЕНКО
  17 вересня. Делегатів з’їзду ”Фронту змін” пригощають кексами, печивом, тістечками та напоями.
17 вересня. Делегатів з’їзду ”Фронту змін” пригощають кексами, печивом, тістечками та напоями.

"Самих прєданих треба ввести в облраду. А інших можна в мери, — каже перед початком з"їзду партії "Фронт змін" Арсенія Яценюка делегат із Сумщини. — Є в нас там Захар, той ещьо подонок. Так ми єго в мери й рекомендуєм. Нехай спробує Партію регіонів осилить".

1080 делегатів збираються в п"ятницю у столичному виставковому центрі "Київекспоплаза". Орендувати таке приміщення коштує 56 тис. грн на добу.

Делегати проходять до приміщення крізь живий коридор із молодих партійців із зеленими прапорами "Фронт змін".

Партійці роздивляються "Угоду про відповідальність", яку роздали з матеріалами з"їзду. У ній ідеться, що депутати від "Фронту" в місцевих радах мають працювати з виборцями, бути непримиренними до корупції, не переходити в інші фракції. Інакше "Фронт" залишає за собою право збирати підписи за відкликання порушника з міськради, виключати його з партії.


Об 11.00 приходять лідер партії 35-річний Арсеній Яценюк із дружиною Терезією. У дверях залишаються двоє охоронців. Сідають у середині зали. Поруч — глава адміністрації столичного Шевченківського району Віктор Пилипишин, голова парламентської фракції НУ-НС Микола Мартиненко та екс-міністр закордонних справ бізнесмен Петро Порошенко.

— Петро мій друг, — каже Яценюк про Порошенка. — Його поява на з"їзді не значить, що він фінансує партію.

Делегати притихають і вдивляються в екран на сцені. Починається 15-хвилинний фільм про "Фронт змін". Миготять кадри з мітингів та виступів Яценюка. По тому на сцену запрошують Яценюка. Делегати одразу встають. Порошенко кривиться й повертається до Пилипишина. За кілька секунд устають і вони.

— Вони не знають, як керувати країною! Не вміють це робити, — критикує владу Яценюк. — Треба аби в області самі вирішували, кого ставити керівниками управлінь, яку дорогу ремонтувати. Триває дискусія, що у місцевих рад немає повноважень. Після виборів у кожній області, де буде представлений "Фронт змін", фракція запропонує скасувати повноваження, які делеговані облдержадміністрації. Хочу подивитися на тих депутатів, які голосуватимуть проти.

Вам не стидно, що сюди прийшли?

Яценюк стоїть посередині сцени. Говорить "без папірця". Проте, якщо уважно  придивитися, по обидва боки від доповідача під кутом 45 градусів стоять плазмові екрани. На них і висвічуються тези промови, схеми.

Голова пропонує голосуванням схвалити виборчі стратегії та затвердити "Угоди про відповідальність". Делегати одноголосно піднімають мандати. На цьому з"їзд завершують. Яценюк запрошує учасницю проекту "Фабрика зірок" Еріку, аби та заспівала гімн. Під час виконання дівчина кілька разів не попадає в фонограму.

— Ну як, вам не стидно було, що ви сюди прийшли? — вертаючись на місце, запитує Яценюк у 44-річного Петра Порошенка.

— Фантастично! — відповідає той. — Картинка гарна, промова хороша. Єдина порада. Музику потрібно було підібрати для співачки. Бо дівчинка фантастична, але вона збивалася.

Яценюк мовчки киває та йде на прес-конференцію. З"їзд тривав 2 год.

Зараз ви читаєте новину «Кандидати від "Фронту змін" підпишуть із партією угоду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути