четвер, 26 листопада 2020 05:46

"Із жахом згадую зими за Мамая"

У Полтаві в другому турі виборів міського голови перемагає 52-річний Олександр Мамай — мер обласного центру у 2010–2018 роках. За нього проголосували 52,81% виборців. Забудовник 56-річний Сергій Іващенко отримав 47,19% голосів. Цифри наводять штаби обох кандидатів. Офіційних даних на 25 листопада немає. Явка становила 25,28%

Дмитро Крилевський, 32 роки, оператор котельні:

— 2015-го теж не ходив. Не довіряю жодному з двох кандидатів. Не подобаються антиукраїнські погляди Мамая. І "криваву арку" (5 квітня 2017 року сталася бійка через забудову в центрі міста. Брали участь тітушки, кілька городян отримали ножові поранення. — ГПУ) йому не простять. А другий кандидат — від "слуг". Невідома людина. Ми "нових облич" уже набачилися.

У місті треба розвивати туристичний напрямок. Відновити музичні фестивалі, що зникли ще до пандемії. Великою екологічною проблемою є Біла Гора (міське звалище. — ГПУ). Потрібен сміттєпереробний завод.

Таміла Звенігородська, 33 роки, викладачка вузу:

— Завжди ходимо на вибори. Цього разу — якась депресія після минулих. І ще ковід.

У Полтаві зі змін можу згадати хіба демонтаж МАФів. На вулиці, де живу, і ногами не пройдеш, не те що з дитячим візком. І так 20 років, відколи Укртелеком проклав свої комунікації.

Хочеться, щоб було більше зон для відпочинку з дітьми. Щоб узимку прибирали сніг у віддалених районах. Із жахом згадую зими за Мамая. Не можна було вибратися з вулиці. Нам потрібен розумний мер, здатний співпрацювати з комунальними службами та пропонувати і втілювати проєкти для розвитку міста.

Антон Батура, 41 рік, перекладач:

— Не голосував уперше в житті. У такій епідемічній ситуації краще посидіти вдома.

Мамая пам'ятаю по минулих каденціях. Іващенка не підтримую, бо "зелені" — неприйнятні як клас. Та і мер-забудовник — це конфлікт інтересів. Висотками заставлять усю Полтаву.

Мрію, щоб міським головою стала людина з вищою освітою, досвідом роботи у великих компаніях, яка вміє підбирати кадри. Яка ніде не зашкварилася.

У місті потроху роблять дороги. Як автовласник, звертаю на це увагу.

Хочу, щоб виборці стали політично доросліші. Бо цей інфантилізм у масштабах держави вибішує. Треба вимагати від влади — щоб створювала правила, які працюватимуть для всіх.

Зараз ви читаєте новину «"Із жахом згадую зими за Мамая"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути