середа, 23 червня 2010 06:44

Із Попова можуть ліпити київського Тігіпка

Автор: фото з сайта radioera.com.ua
  Володимир Фесенко: ”Із Черновецького робитимуть весільного генерала”
Володимир Фесенко: ”Із Черновецького робитимуть весільного генерала”

Із подачі Кабміну міністра з питань житлово-комунального господарства Олександра Попова призначили першим заступником столичного міського голови Леоніда Черновецького. Кажуть, Попов забере всі важелі впливу на життя міста.

— Реально Попов прийшов керувати Києвом, — говорить 51-річний Володимир Фесенко, голова правління Центру політичних досліджень "Пента". — Потрібен був добрий менеджер та сильний керівник, який знає і комунальні проблеми, і те, як їх вирішувати. У Попова фах достатній — він двічі був міністром ЖКГ.

Частина киян втомлені від політичних конфліктів навколо Черновецького. Хочуть бачити мером не політика, а господарника. У Партії регіонів із цього скористалися. А також із ще однієї тенденції — попиту на нових осіб. Попова мало знають, він не має негативного іміджу. З нього можуть ліпити київського Тігіпка — господарника, менеджера та прагматика. Готуватимуть на посаду мера.

Як Попову треба поводитися, щоб згодом стати мером?

— Має стати відомим киянам. Якщо сподобається частині виборців, його чекатиме успіх.

Які завдання стоять перед Поповим?

— Місто на межі комунальної кризи. Треба формувати владну команду та систему управління, готувати свій план розвитку інфраструктури. Якщо Попов не поміняє "молоду команду Черновецького", то швидко стане одним із них.

Які функції залишать Черновецькому?

— Із нього робитимуть весільного генерала. Буде представницькою фігурою, головуватиме на засіданнях міськради. Але всі управлінські функції передадуть Попову.

У який спосіб Партія регіонів примусила Черновецького віддати владу?

— Психологічним тиском. Йому сказали: "Не хочеш працювати — звільни дорогу. Не зробиш цього добровільно, знайдемо інструменти". Зокрема, могли прийняти законопроект "Про столицю" і фактично позбавити його повноважень.

Тимошенко не вдалося зняти чинного мера. Він ефективно маневрував між президентом та прем"єром, впливав на прокуратуру — роздавав її працівникам квартири, допомагав у виділенні земельних ділянок.  Зараз суди та прокуратура на боці влади. Якщо буде політичне рішення, ніхто не протестуватиме.

Яке політичне майбутнє в Черновецького?

— Піде з київської влади після 2012 року. Якщо Черновецький захоче стати депутатом, то зможе купити місце собі та декому зі своїх соратників. Це буде політична пенсія — хоч із депутатським мандатом, хоч без нього.

Зараз ви читаєте новину «Із Попова можуть ліпити київського Тігіпка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути