вівторок, 27 листопада 2018 07:20

Ірина Фріз та Оксана Маркарова стали міністрами

Верховна Рада 22 листопада призначила міністром фінансів 42-річну Оксану Маркарову. А Ірину Фріз, 44 роки — главою новоствореного Міністерства з питань ветеранів.

Маркарова за фахом — еколог. Освіту в галузі міжнародних публічних фінансів і торгівлі отримала у США, практикувалася у Світовому банку. 12 років очолювала групу "ІТТ-інвест", яка частково належала її чоловікові, бізнесмену Данилові Волинцю. З березня 2015-го — заступник міністра фінансів Наталії Яресько. З 2016 року — перший заступник міністра фінансів Олександра Данилюка.

Чоловік Маркарової має дві квартири в Києві, одну у Львові. Два будинки та сім ділянок у Київській області. У міністра — дві квартири в Києві, однією володіє спільно з дочкою Марією (в подружжя є четверо дітей. — ГПУ).

Також задекларувала рудого коня. Її чоловік — колекцію живопису XIX–XXI ст. і бібліотеку із 2 тис. книжок. У родини є три іномарки — "Хонда", "Мерседес", "Тойота". За минулий рік подружжя заробило майже 15,5 млн грн. На рахунках тримають 3,7 млн грн.

Ірина Фріз була консультантом Петра Порошенка у 2003–2007 роках. Із 2014-го працювала в Адміністрації президента, пройшла до Верховної Ради від "Блоку Петра Порошенка".

З чоловіком-бізнесменом Анатолієм Бароніним виховує двох синів. У Київській області Фріз має право користування квартирою. Навпіл із чоловіком володіє ще одним помешканням у столиці. Їздять на двох автівках — "Кіа" й "Ауді". Чоловік тримає на рахунках понад 2,5 млн грн. Сама Ірина Фріз — 2,5 млн грн.

— Маркарову і Фріз призначали легко. Бо за ними не стоять великі політичні інтереси, — говорить політолог 30-річний Микола Давидюк.

— Маркарова — професіонал. Практично повністю вона готувала бюджет. Це — нове обличчя зі свіжими ідеями.

Фріз — соратниця Порошенка. Це призначення відповідає його бажанню мати лояльне оточення. Виглядає дивно, що новостворене Міністерство у справах ветеранів очолив не ветеран.

Зараз ви читаєте новину «Ірина Фріз та Оксана Маркарова стали міністрами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути