вівторок, 24 жовтня 2017 05:56

Майно чиновників-утікачів варто продати з аукціону

— Влада має ухвалити рішення, як перевести майно чиновників-утікачів у державну власність. Треба визначитися з правовим статусом цього добра, — каже 50-річний Віктор Несин, голова Рієлторської палати України.

— Варто це на законодавчому рівні прийняти, щоб потім не можна було відсудити все через європейський чи інші суди. Далі звертаємось до експерта-оцінювача. Оцінка майна займе кілька місяців. Тоді слід вирішити, що з ним робити. Можна продати в приватні руки. Чи держава сама керуватиме цим майном. У маєтках Януковича можливо організувати що завгодно — пансіонат, музей. Квартири можна давати заслуженим людям. Або продати й отримати кошти в держбюджет. Рухоме майно варто збути через аукціони.

— У Межигір'ї слід зробити Музей корупції, — говорить політолог 43-річний Олександр Палій. — Ідея з туристичним маршрутом Межигір'я — Гореничі Пшонки — Канівське водосховище Клименка цікава. Але не варто надавати цим людям значущу роль в історії країни.

— Найкраще конфісковане на ­користь держави майно продати приватним особам, — розповідає економіст 38-річний Тарас Загородній.

— Це треба робити в ­правовому полі. У нас не 1917 рік і не більшовизм. Приватна власність недоторканна, за Конституцією. Майно можна відібрати лише в одному випадку: коли вступив у силу вирок суду, що підтверджує — власність набута злочинним шляхом. Або підпадає під статті Кримінального кодексу, що передбачають конфіскацію. Інакше Пшонка може подати до суду на державу чи активістів — і виграти. А ті, хто незаконно розпоряджався цим майном, можуть отримати реальні строки.

Зараз ви читаєте новину «Майно чиновників-утікачів варто продати з аукціону». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути