Ексклюзиви
четвер, 13 травня 2010 05:06

"Хочу подивитися, як Янукович відмовить Путіну"

Автор: фото: Ольга КАМЄНЄВА
  Фракція блоку НУ-НС, 12 травня, під час доповіді першого віце-прем’єра Андрія Клюєва про угоди, які підпишуть 17 травня президенти України та Росії
Фракція блоку НУ-НС, 12 травня, під час доповіді першого віце-прем’єра Андрія Клюєва про угоди, які підпишуть 17 травня президенти України та Росії

У середу зранку до Верховної Ради під"їжджає вантажівка. Кілька чоловіків закидають на неї металеві огорожі, якими відокремлювали мітингувальників-опозиціонерів від будівлі парламенту у вівторок. Повз на засідання поспішають нардепи.

Комуніст 42-річний Олександр Голуб у кулуарах каже, що коаліція не має бажання звільняти віце-спікера Миколу Томенка до осені:

— Потреба переформовувати керівництво Ради відпала після призначення Адама Мартинюка першим віце-спікером.

— Призначення Мартинюка — тест на моральність коаліції, — говорить "бютівець" Дмитро Ветвицький, 42 роки. — По праву ця посада мала відійти опозиції. Але всі побачили, що ніхто з коаліції не збирається дотримувати слова. Так що ми з цим уже змирилися. І тепер лише сподіваємося, що Томенку вдасться втриматися, аби був хоч якийсь баланс.

До урядової ложі з папкою документів заходить перший віце-прем"єр 45-річний Андрій Клюєв.

20 хв. доповідає по угодах, які мають бути підписані між Україною та Росією 17 травня: про демаркацію сухопутних кордонів між обома державами, співробітництво в галузі використання супутникової системи "Глонасс", співпрацю між "Укрексімбанком" та російським банком ВТБ, про науково-освітнє співробітництво між міністерствами освіти та угода про співробітництво між міністерствами культури строком на найближчі п"ять років.

— Що стосується сфери енергетики, то ці угоди обробляються, й вони не підписуватимуться 17–18 травня. Але ніяких експромтів не буде, — зачитує з аркуша Клюєв. Помітно нервує. Стискає кулаки.

Призначення Мартинюка — тест на моральність коаліції

— Бажання російських керманичів для нашої влади — закон, — обурюється в кулуарах "нунсівець" 55-річний Олександр Бондар. Має на увазі розмови про бажання росіян "прихопити" українські атомну енергетику, авіабудування, нафтогазову галузь. — І хочу подивитись, як Янукович відмовить Путіну. Дуже добре знаю, як поводиться Росія, коли їй відмовляють.



Урядовці домовляються щодо виступів у Росії українських співаків


Перший віце-прем"єр Андрій Клюєв доповів нардепам, про що йтиметься на переговорах із російським президентом Дмитром Медведєвим 17 травня:

— Угода про демаркацію кордонів між Росією та Україною дозволить завершити оформлення державного кордону з Росією. Ми поновили взаємодію з прикордонними регіонами Російської Федерації, як це було раніше. Запровадимо спрощений пропуск людей.

— Історію України писатимуть українські фахівці.

— "Укрексімбанк" та ВТБ підпишуть угоду про співробітництво.

— Використання і розвиток навігаційно-супутникової системи "Глонасс" дозволить об"єднати науково-технічний потенціал країн та вийти на світовий технологічний рівень у галузі супутникової навігації.

— Передбачається обмін виконавцями, музичними колективами і спеціалістами, розширення зв"язків між творчими спілками України та Російської Федерації. Завдяки угоді українські співаки виступатимуть у Росії.

Зараз ви читаєте новину «"Хочу подивитися, як Янукович відмовить Путіну"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути