Ексклюзиви
середа, 07 травня 2008 16:32

Губернатори не приїхали до прем"єра

У вівторок прем"єр-міністр Юлія Тимошенко запросила керівників регіональних відділень Фонду державного майна на зустріч у Києві. Однак вона не відбулася. Призначений Кабміном виконувачем обов"язків голови ФДМ 34-річний Андрій Портнов говорить, що причиною цього став тиск із боку глави Секретаріату президента.

— Віктор Балога розіслав всім головам обласних адміністрацій лист-вимогу, аби вони довели до керівників регіональних відділень Фонду держмайна, що на нараду до прем"єра їхати не потрібно, — запевняє Портнов.

Після цього Тимошенко викликала голів областей та керівників облгазів. Однак губернатори відправили до прем"єрки своїх заступників. Під час наради Тимошенко вимагає погасити всі борги — за газ. Обіцяє навіть перепродати компанії — постачальників газу, якщо вони не розрахуються за спожите блакитне паливо з держпідприємством "Газ Україна".

— Якщо протягом місяця не будуть закриті борги, за які несе відповідальність облгаз, я прошу починати процедуру банкрутства, — попереджає прем"єрка.

Після наради на інтернет-сайті глави держави з"явилася заява заступника керівника Секретаріату президента Романа Безсмертного, 42 роки. У ній він наголошує: заходи за участю голів місцевих адміністрацій уряд повинен погоджувати із президентом.

— Це має запобігти перетворенню голів областей на вільних мандрівників і невмотивованому витрачанню державних грошей. Інакше залишається ризик того, що керівника області ніколи не застанеш на робочому місці, — підсумовує Роман Безсмертний.

Зараз ви читаєте новину «Губернатори не приїхали до прем"єра». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути