пʼятниця, 28 липня 2017 00:25

Грузія відмовляється видати Черновецького

Грузія не видасть Україні колишнього мера Києва Леоніда Черновецького. Він має грузинський паспорт і не може бути переданий у треті країни, заявили в Генеральній прокуратурі Грузії.

У грузинському місті Кобулеті Леонід Черновецький живе із сім'єю останні шість років. 14 липня українська Генпрокуратура оголосила йому підозру в зловживанні службовим становищем, коли був мером Києва 2006–2010 року. Звинувачують у незаконній передачі землі людям, наближеним до колишнього президента Віктора Януковича. 25 липня слідчі прокуратури отримали дозвіл Печерського суду Києва на затримання екс-мера столиці.

— Грузія не отримувала вимоги про затримання й екстрадицію Леоніда Черновецького. Але якщо така вимога надійде, вона не буде виконана, — говорять у грузинській прокуратурі.

"З приводу фарсу Генпрокуратури, влаштованого у Печерському суді — я ніколи не ховався від слідчих органів. У них є адреса мого теперішнього місця проживання. Але мені досі не пред'явлена підозра. Тому навіть не розумію, в чому мене звинувачують. Звернення слідчих у Печерський суд із вимогою оголосити мене у розшук — чергове грубе порушення українських законів. За це всі, хто причетні до мого політичного переслідування, відповідатимуть у правовому порядку", — написав у "Фейсбуку" Леонід Черновецький.

Зараз ви читаєте новину «Грузія відмовляється видати Черновецького». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути