вівторок, 06 жовтня 2009 07:59

Григоришину не віддають 400 мільйонів гривень

Фонд державного майна не повернув 400 млн грн застави компанії "Фрунзе-Флора", що брала участь у конкурсі з приватизації Одеського припортового заводу. Про це розповів власник фірми Костянтин Григоришин, 43 роки:

— За законом, Фонд зобов"язаний протягом трьох днів повернути заставу. Ці дні минули, але гроші назад не надійшли. Мені повідомили, що в Держказначействі немає грошей. Можливо, на них уряд вже придбав чергову партію молоковозів.

Напередодні конкурсу Григоришин мав зустріч із прем"єр-міністром Юлією Тимошенко. Вона гарантувала повернення грошей.

— Григоришин може повернути гроші через суд, — каже колишній голова Фонду держмайна, нардеп-"регіонал" Михайло Чечетов, 56 років. — Якщо не повернули кошти в триденний термін, то суд може вимагати більше, ніж 400 мільйонів гривень. Який інвестор до нас піде, коли в одного покупця забрали завод, іншого "кидають" і не повертають заставу?

Участь у конкурсі також брали контрольована російським "Газпромом" компанія "Сибур" та українська "Нортіма" мільярдерів Ігоря Коломойського та Олександра Ярославського. Перемогла "Нортіма". Однак результати аукціону були визнані недійсними.

Зараз ви читаєте новину «Григоришину не віддають 400 мільйонів гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути