вівторок, 15 березня 2011 07:15

Голосування пенсійної реформи відклали

Парламентська більшість не розглядатиме цього тижня проект пенсійної реформи. Таке рішення ухвалили на погоджувальній раді у понеділок. Голосів немає, пояснив спікер Володимир Литвин.

— Поданий законопроект є непрофесійним і недосконалим, — пояснює рішення депутатів 40-річний Павло Розенко, колишній заступник міністра праці і соцполітики. — У влади немає чіткого бачення, що робити далі з цим законом. Зобов'язання взяті перед МВФ передбачають підвищення пенсійного віку для жінок. Але ця норма не набирає 226 голосів у Верховній Раді. Без цього пункту, на думку уряду, пенсійна реформа втрачає будь-який зміст. Доки не знайдуть компромісний варіант у більшості, документ не приймуть.

На погоджувальній раді лідер фракції "БЮТ-Батьківщина" 54-річний Іван Кириленко говорить, що треба терміново опускати ціни на паливо:

— Барель нафти коштує 105–115 доларів. Три роки тому він коштував 145. А ціни на заправках країни були у півтора разу нижчими. До якого рівня зростатимуть ціни? Доки все не зупиниться? Якщо потрібно, ми сьогодні внесемо відповідні законопроекти. Вам не подобаються наші, так пишіть свої.

— Ми підтримуватимемо ваші законопроекти, — запевняє згодом 56-річний Олександр Єфремов, лідер фракції Партії регіонів.

За 2 год. з'являється повідомлення, що уряд встановив граничні ціни на бензин: А-95 — 9,5 грн, дизпаливо — 9 грн.

"Бютівці" пропонують викликати у п'ятницю до парламенту прем'єра Миколу Азарова. Він має підбити підсумки минулого року та розповісти про плани на цей. Спікер Володимир Литвин пояснив, що це складно за процедурою. Натомість пропонує заслухати керівника Фонду держмайна Олександра Рябченка. Щоб той розповів про приватизацію у країні й, зокрема, продаж державної компанії "Укртелеком" приватній австрійській фірмі. Депутати голосуватимуть пропозицію Литвина у вівторок.

Зараз ви читаєте новину «Голосування пенсійної реформи відклали». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути