четвер, 01 листопада 2012 00:00

Голоси рахували з ліхтарем

В окрузі №11 у Вінниці до полудня середи встигли опрацювати трохи більше 60% протоколів. Поки що перемагає кандидатка від Об'єднаної опозиції "Батьківщина" хірург обласної дитячої лікарні, депутат облради 60-річна Наталія Солейко. На 263 голоси від неї відстає інший депутат облради — колишній мер і губернатор, самовисуванець 50-річний Олександр Домбровський.

В ніч на вівторок, коли члени окружкому приймали протоколи на вул. Космонавтів, у приміщенні зникло світло. Довелося підсвічувати ліхтарем. Туди ввірвався чоловік. Показав посвідчення працівника газети "Вінницькі Вєдомості" (видання "Вінницькі Відомості" закрили 2008 року. — "ГПУ"). Чоловік розбив ліхтар. Мовляв, ті не мають права рахувати голоси без світла.

Члени окружкому покликали правоохоронця, який і вивів чоловіка з кімнати. Почули задушливий запах, відчинили двері й вікна. Сховали бюлетені, замкнули дільницю і розійшлися по домах. Наступного дня вийшли працювати з обіду.

У середу в окружком продовжували зносити бюлетені та протоколи з виборчих дільниць.

— Коли оголошують дільницю, де перемагає Домбровський, усе спокійно й тихо. Але тільки-но лідирує Солейко, представники Домбровського зразу активізуються, приносять цілу пачку вже віддрукованих скарг, — розповідає прес-секретар Вінницького осередку партії "Свобода" 25-річний Володимир Барцьось. — По протоколах, що нам здали члени комісії та спостерігачі, на 11-му окрузі виграє Солейко. А представники Домбровського не хочуть цього допустити. Весь час тут з'являються багато чужих людей. Он хлопці приходили без паспортів та з "липовими" посвідченнями. Усе роблять, щоб визнати вибори на окрузі недійсними.

У приміщенні окружкому збираються міжнародні спостерігачі, довірені особи кандидатів у депутати та журналісти. Перераховують голоси.

Зараз ви читаєте новину «Голоси рахували з ліхтарем». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути