пʼятниця, 15 березня 2019 06:50

Гладковського замінив бойовий офіцер

— Я докладу максимум зусиль, щоб унеможливити корупцію та мародерство в армії, — каже полковник 48-річний Сергій Кривонос.

12 березня президент призначив його заступником секретаря Ради національної безпеки й оборони. Він керуватиме комісією з питань оборонної промисловості та військово-технічного співробітництва, зокрема з НАТО.

Кривонос четвертий рік служив першим заступником командувача Сил спеціальних операцій Збройних сил України. Влітку 2014-го командував обороною Краматорського аеродрому. 45 днів провів із бійцями в оточенні. Після звільнення Слов'янська і Краматорська очолював групи з евакуації пілотів збитих літаків і вертольотів, медиків, українських військових з окупованих територій Донбасу.

Балотувався на виборах президента від партії "Воїни АТО". 6 березня зняв кандидатуру на користь Петра Порошенка.

4 березня президент звільнив із посади першого заступника секретаря РНБО свого колишнього бізнес-партнера Олега Гладковського. Той став фігурантом журналістського розслідування програми "Наші гроші з Денисом Бігусом". Нібито отримав відкат за постачання деталей до літаків. Його син 25-річний Ігор, за версію журналістів, організував постачання для військової техніки контрабандних деталей із Росії та українських військових частин. Державні оборонні підприємства переплачували за товар у два-чотири рази.

— Заміна Гладковського на Кривоноса — хороше рішення. Скандал із розкраданнями набирає обертів. І таке призначення якщо не вирішує проблему, то нормалізує ситуацію в обороні, — каже політтехнолог Олексій Ковжун, 53 роки.

— Кривонос — бойовий офіцер із добрим іменем. Не дуже комфортно, коли ти був кандидатом у президенти, знявся на користь Порошенка і тебе призначають. Це додає сумнівного присмаку. Але це все одно підвищення. Кривонос — кар'єрний військовий. Для такої фігури — це своєрідне здійснення мрії. Це наче для дипломата робота у Вашингтоні.

За логікою, ніяких потрясінь у владі менше як за три тижні до виборів бути не може. Але досвід політичного життя в Україні свідчить, що треба чекати неочікуваного.

Зараз ви читаєте новину «Гладковського замінив бойовий офіцер». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути