четвер, 19 листопада 2009 08:09

Герман назвала Тимошенко "кремлівською папужкою"

Автор: фото: PHL
  Юрій Баранов, народний депутат від Блоку Литвина, розглядає ксерокопії ідентифікаційного номера та паспорта на засіданні Верховної Ради 18 листопада
Юрій Баранов, народний депутат від Блоку Литвина, розглядає ксерокопії ідентифікаційного номера та паспорта на засіданні Верховної Ради 18 листопада

Перед засіданням Верховної Ради кулуарами ходить начальник кримської міліції і нардеп-"нунсівець" Геннадій Москаль, 58 років. Журналісти запитують його про ситуацію з криміналітетом на півострові.

— Щоб знищити кримську мафію, треба її очолити, — жартує. — Партія регіонів запустила страшилку: де з"являється Москаль, там знижується рейтинг "регіоналів". Тому я йду сьогодні до Луценка і прошу, щоб відправив мене в Донецьк.

У залі — сотня депутатів, хоча зареєструвалися 334. У "регіоналів" найбільше порожніх місць. Присутні розповідають, що багато їхніх однопартійців полетіли в Донецьк на футбол Україна—Греція.

До трибуни підходить нардеп-"регіонал" 49-річний Михайло Папієв — автор законопроекту про підвищення мінімальних пенсій і зарплат.

— Тимошенко каже неправду, — зачитує з аркуша. — В уряду достатньо грошей для забезпечення закону про підвищення соцстандартів. Ще на початку цього місяця в Держказначейство надійшло 470 мільйонів доларів від Міжнародного валютного фонду. Тому ми закликаємо всі фракції, які голосували за підвищення соцстандартів, встановити парламентський контроль за діяльністю уряду щодо використання цих коштів і проголосувати за відставку Кабміну. Голосування за відставку покаже, що ми потрібні країні.

— Хто ми? Хто? Скажи! — кричить навздогін "нунсівець" Павло Жебрівський, 47 років. Однак Папієв вдає, що не чує.

До трибуни виходить "регіоналка" Ганна Герман, 50 років. Звинувачує прем"єрку в корупції:

— Ми вже знаємо, що ви розікрали резервний фонд держави так, що там лишилися самі білі тапочки, і то 48-го розміру. Ви розкидали по всій Україні листівки про те, як боротися з грипом, надруковані за кошти держбюджету із символікою БЮТу.  Хіба це не називається "тырить мелочь по карманам"?

Янукович = Тимошенко — зло!

Наводить слова Тимошенко, що прем"єр Росії Володимир Путін "нас ніколи не підведе".

—  Путін ніколи не підведе свою державу, бо він уміє захищати її інтереси. А ви цього в нього не вчитеся. Ви лише окремі словечка переймаєте, як, наприклад, "тиріть", і виглядаєте при цьому як кремлівська папужка, — вигукує в мікрофон Герман. Її однопартійці  й частина "нунсівців" плескають у долоні.

Тим часом нардеп-"нунсівець" Іван Стойко показує колегам по фракції листівку, де на чорному тлі великими білими буквами написано "Янукович = Тимошенко — зло!" Депутати передають її один одному й сміються.

— Це з Тернопільщини Стойку привезли, — каже його однопартієць Ярослав Кендзьор, 68 років. — Але найсмішніше, що є вихідні дані в цього скромненького плаката. За власний кошт його надрукував колишній "бютівець" Геннадій Задирко. Всього дві тисячі. Будуть роздавати людям по регіонах.

Зараз ви читаєте новину «Герман назвала Тимошенко "кремлівською папужкою"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

13

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути