вівторок, 24 вересня 2019 07:35

Генпрокуратура стане Офісом генерального прокурора

19 вересня Верховна Рада ухвалила закон про зміни в органах прокуратури.

— Проведемо переатестацію прокурорів. Це дасть можливість оновити й очистити кадровий склад, — каже генеральний прокурор 42-річний Руслан Рябошапка. — Долучимо міжнародні організації, іноземних експертів, представників громадянського суспільства, щоб процес був відкритий і вкотре не перетворився на профанацію.

Генеральну прокуратуру перейменують на Офіс генпрокурора, регіональну прокуратуру на обласну, місцеву — на окружну. Військової прокуратури не буде. Генпрокурор матиме право створювати спеціалізовані підрозділи за потреби.

Загальну кількість працівників скоротять із 15 тис. до 10 тис.

Змінюються вимоги до посади прокурора обласного рівня. Окрім трьох років стажу в галузі права, треба мати вищу юридичну освіту та володіти державною мовою. Дві останні вимоги обов'язкові й для працівника Офісу генпрокурора.

Генеральний прокурор повинен мати п'ять років досвіду в галузі права. Раніше достатньо було працювати в законодавчому або правоохоронному органі. Разом із документами на посаду прокурора треба подати декларацію доброчесності.

Оклад прокурора окружної прокуратури становитиме 15 прожиткових мінімумів — 28 815 грн. Генпрокурора — до 48 958,5 грн, його першого заступника — до 43 222,5 грн.

Зараз ви читаєте новину «Генпрокуратура стане Офісом генерального прокурора». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути