пʼятниця, 28 січня 2011 10:29

Генпрокуратура допитала сина Луценка

Слідчий Сергій Войченко, який розслідує кримінальну справу колишнього міністра внутрішніх справ Юрія Луценка, вимагає завести справу на його старшого сина 20-річного Олександра. Той нібито погрожував Войченку розправою 6 січня після засідання Апеляційного суду. Проводять перевірку заяви слідчого, опитують свідків. Молодшого Луценка можуть засудити до виправних робіт чи арешту на три роки.

— Мій племінник уже був у Генпрокуратурі, — каже 50-річний Сергій Луценко, брат екс-міністра. — Приблизно в той же час туди привезли на допит для виконання якоїсь ніби процесуальної дії Юрія Луценка. Це зробили для того, щоб чинити психологічний тиск на мого брата, рідних і близьких. Навіть італійська мафія не розбирається із сім'єю. А в нас є прокурорська мафія імені кума Віктора Януковича (за чутками, генпрокурор Віктор Пшонка є кумом президента. — "ГПУ"). Я також мав розмову із представником Генпрокуратури. Телефонував прокурор з нагляду. Захотів зі мною поспілкуватися з приводу якби моєї не зовсім гарної поведінки в залі Апеляційного суду. На що була моя конкретна відповідь: "Якщо я себе вів би неправильно, то суд мав право мене видалити із засідання". Цього не відбулося, отже, я вів себе в рамках закону. Я сказав прокурору, що не знаю, хто він, але з повагою відношуся як до людини, що мені телефонує. Але абсолютно не поважаю структуру, яку він представляє. Через що я хочу спілкуватися тільки офіційно. Прошу надіслати мені повістку. На даний момент її за місцем моєї прописки і проживання немає.

Генпрокуратура поки що не викликає на допити щодо скарги слідчого народних депутатів, розказує "нунсівець" 45-річний Юрій Гримчак:

— Я не пам'ятаю, що викрикнув Олександр, бо в самого було забагато емоцій. В залі я кричав "Ідіот!" Суд був якийсь дивний — прокурор казав дурні речі. Ми запитували: "Чому ви відновили досудове слідство?" Відповідь прокурора: "Для того, щоб посадити Луценка". У Кримінально-процесуальному кодексі немає такої статті.

Юрій Луценко з кінця грудня перебуває у СІЗО. Проти нього порушені три кримінальні справи, яку об'єднали в одну. Звинувачують у перевищенні службових повноважень та розтраті державних коштів.

Зараз ви читаєте новину «Генпрокуратура допитала сина Луценка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути