четвер, 17 квітня 2008 18:40

Ганна Герман захистила Чемериса

"Регіонал" Василь Грицак хоче відібрати у нас приміщення і відкрити депутатську приймальню", — каже "ГПУ" 45-річний Володимир Чемерис, керівник Інституту економіко-правових проблем "Республіка".

Йдеться про чотири кімнати у старій двоповерховій будівлі в центрі столиці по вул. Горького, 12б. Тут розмістилися кілька громадських організацій. Зверху та всередині приміщення потребує ремонту: стіни обдерті, шпалери вицвілі, підлога рипить.

Чемерис зустрічає біля чорних броньованих дверей. Збоку на стіні приклеєний скотчем аркуш паперу з написом: "Громадська приймальня народного депутата Ганни Герман".

— Це так треба. Заходьте, я все поясню, — Чемерис запрошує до одного з кабінетів. — Ми орендуємо це приміщення з 1997 року, — розповідає. — Саме тут був штаб акції "Україна без Кучми".

Говорить, що торік у червні Київська міська рада відмовила їм у продовженні оренди і передала приміщення нардепові від Партії регіонів Василеві Грицаку.

Володимир Чемерис подав до суду. Розглядатимуть справу 23 квітня. Він каже, що до офісу вже двічі приходили представники столичної держадміністрації та помічники депутата.

— Це було рейдерське захоплення. Хотіли зібрати наші речі. Але сюди прийшли кілька десятків представників УНА-УНСО. І вони відступили, — каже керівник інституту. — Другий раз намагалися відпиляти замки болгаркою.

Запевняє, що особистих конфліктів із Василем Грицаком не має. Пропонував йому вирішити питання мирно, але той відмовився.

— Тоді я звернувся до Ганни Герман. Вона погодилася, щоб тут була її громадська приймальня, — пояснює Чемерис. — Це своєрідна форма захисту, доки не буде рішення суду.

"Регіоналка" 48-річна Ганна Герман допомагає "Республіці", бо давно знає цю організацію.

— Вони займають незалежну позицію. Не лягли під "помаранчеву" владу, — каже Герман.

На вул. Горького вона раз на тиждень прийматиме людей, а в інші дні дозволить користуватися приміщенням "Республіці".

— Василь Миколайович збирався відкривати тут приймальню, а я вже відкрила, — усміхається Герман.

Василь Грицак, 47 років, приносить до парламенту папку з документами. Скаржиться, що Володимир Чемерис йому погрожував.

— Сказав: не ходи по вулиці, бо може цеглина впасти на голову, або може снайпер застрелити. Чемерис — жулік, — обурюється "регіонал".

Василь Грицак пропонує Ганні Герман вийти з Партії регіонів і вступити в УНА-УНСО.

— Я зайду в приміщення і особисто викину її разом із речами, як паршивого кота! — підвищує голос.

Запевняє, що йому байдуже, де розміститься його приймальня. Але питання стало принциповим, коли у справу втрутилася колега по партії.

При Кучмі я виріс від міліціонера до генерала

— Для мене Герман не авторитет. Хай вона краще займається розкруткою Партії регіонів, а не підтримує негідників, — Грицак витирає піт із чола. — Що таке організація "Україна без Кучми"? Це купка покидьків. А я — за Кучму! Він мені двічі присвоював звання. При ньому я виріс від міліціонера до генерала.

Повз проходить Ганна Герман.

— Оно пішла! — зиркає на неї Василь Грицак.

Депутатка у відповідь каже:

— Хай спробує, хай спробує мене виселити!

Зараз ви читаєте новину «Ганна Герман захистила Чемериса». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути