Ексклюзиви
вівторок, 09 серпня 2011 07:15

Футбольних фанів не пускали до Києва

На 5 год. працівники міліції затримали фанатів футбольного клубу "Карпати" в суботу під Києвом. Уболівальники їхали на матч "Динамо"–"Карпати", який мав відбутися о 19.30 у столиці. 95 людей двома автобусами прибули на в'їзд із житомирського напрямку об 11.30.

— Нас уже чекали — пост ДАІ і чималий загін "беркутівців", — розповідає фан Тарас Павлів, 22 роки. — Затримали і пояснили, що йдуть навчання до Євро. Потім кажуть, через арешт Тимошенко у місті нестабільна ситуація, і на в'їзд треба мати спеціальний дозвіл. Потім — що затримали заради нашої ж безпеки.

Уболівальникам пообіцяли, що о 18.00 їх доправлять на стадіон.

— Зупинка була майже в полі — ні магазину, ні туалетів. Треба було десь і води купити, поїсти, — продовжує Павлів. — Тому багато хлопців покинули автобуси і почали добиратися до стадіону самостійно. Коли міліціонери це побачили, наказали нам сісти в буси. Якщо комусь потрібно було сходити в туалет, то по одному, майже під конвоєм виводили в поле. О пів на шосту приїхало керівництво "Карпат", і нас пропустили у супроводі "беркутівців".

Того дня до львівського офісу партії "Батьківщина" прийшли двоє працівників з обласної міліції.

— Попросили дати інформацію, які дії проводить партія з організації виїзду людей на Київ. Скільки планують їхати, коли, — говорить голова львівської "Батьківщини" Роман Ілик, 47 років. — З ними поговорив наш юрист. Ясно, що списків ми не дали. Але нам прямо перешкоджали їхати до Києва. Квитків на поїзди немає. Якщо хтось здавав білети, то можна було чудом узяти один-два. З автоперевізниками ситуація стандартна. Вони вже не перший раз відмовляються надавати нам транспорт в оренду. Як тільки звертаємося до них від імені партії, щоразу кидають трубку. Кажуть: у політичних акціях участі не беремо. Тому добиралися приватним транспортом.

На понеділок зі Львівщини до Києва приїхали близько тисячі прихильників Юлії Тимошенко.

Зараз ви читаєте новину «Футбольних фанів не пускали до Києва». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути