пʼятниця, 11 листопада 2011 05:30

"Фронт змін" зібрав 780 тисяч підписів проти президента

Автор: фото: Ірина Герасимчук
  9 листопада у Вінниці на площі перед ринком ”Урожай” активістка ”Фронту змін”, пенсіонерка Елеонора Іванівна пропонує перехожим підписатися проти президента Віктора Януковича
9 листопада у Вінниці на площі перед ринком ”Урожай” активістка ”Фронту змін”, пенсіонерка Елеонора Іванівна пропонує перехожим підписатися проти президента Віктора Януковича

Місяць, як активісти партії "Фронт змін" Арсенія Яценюка проводять акцію "Україна проти Януковича!" Кожному, хто бажає підтримати її, дають окрему листівку. Там треба зазначити своє прізвище, ім'я, побатькові та область проживання.

Станом на 9 листопада зібрали 780 тис. підписів, повідомляють у "Фронті". Кількість обов'язково дійде до 1 млн, переконані в партії.

— Влада налякалася цієї акції — є випадки, коли наших активістів забирали у відділення міліції, а їх намети згортали, — каже член ради "Фронту змін" 46-річна Лілія Гриневич. — Обґрунтованих пояснень щодо затримання не надають. Потім, трохи потримавши, відпускають. Головне — зірвати процес. Найбільше таких випадків у Криму та Східній Україні. У Черкаській області одному з наших активістів погрожували якісь молодики. Казали, що спалять хату, якщо він буде цим займатися. Бувають випадки, коли поряд із нашими наметами ставлять ятки Партії регіонів з дискредитуючими матеріалами про нашу партію.

Підписи збирають активісти "Фронту змін". Їх підтримують добовими — "на харчі". Суми — від 50 грн. У Полтаві, наприклад, активісти кажуть, що отримують по 150 грн за роботу з 10.00 до 18.00. Додатково мають обід у кафе.

— Ніхто з інших політичних партій чи громадських організацій не виказав бажання долучитися до нас, — додає Лілія Гриневич.

На Львівщині "Фронт змін" зібрав 100 тис. підписів, на Полтавщині — 22 тис., Черкащині — 30 тис., Вінниччині — 20 тис., на Донеччині — 17,5 тис.

— Агітаційний матеріал розхапують. Беруть по декілька листівок, говорять, що роздадуть сусідам, — каже заступник донецької облорганізації "Фронту змін" Сергій Чирін. — На словах підтримують нас, але підписи ставлять тільки 10–20 відсотків людей. Побоюються, що списки потраплять до Партії регіонів і їх по цих листівках знайдуть.

Зараз ви читаєте новину «"Фронт змін" зібрав 780 тисяч підписів проти президента». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути