пʼятниця, 07 травня 2010 07:26

"Фронт змін" збирає підписи за розпуск парламенту

Партія Арсенія Яценюка "Фронт змін" збирає у Львові підписи за достроковий розпуск Верховної Ради. Із 2 травня встановили три намети в центрі міста. За день підписуються близько 500 людей.

— Переважно підписи ставлять старші люди або мами з дітьми — видно, думають про майбутнє. Також молоді хлопці, — каже активіст "Фронту" 20-річний Андрій Бакайчук. Він стоїть із гучномовцем біля пам"ятника Грушевському.

Підписи львівські "фронтівці" збиратимуть до 10 травня.

— Далі долучаємо громадські організації й діємо згідно з Конституцією. Там чітко прописано, як розпустити парламент, — розмито пояснює координатор львівського осередку "Фронту змін" Степан Кубів, 48 років. — Бо закони приймаються кулуарно і блискавично швидко. Це явно "угоднічество" певним колам.

Юрист 33-річний Володимир Пилипенко пояснює, що розпуск парламенту визначений законом. Про підписи громадян там не йдеться.

— Президент може розпустити парламент у трьох випадках, — каже Володимир Пилипенко. — Перше, протягом місяця не сформована коаліція. А вона є. Друге, 60 днів після відставки Кабінету Міністрів не сформовано нового складу Кабміну — а він є. І третє, протягом 30 днів сесії не можуть зібратися пленарні засідання — а вони відбуваються. Так що президент не буде припиняти повноваження Верховної Ради на основі підписів, які зібрали три палатки в центрі Львова. "Фронт змін" просто демонстративно афішує свою позицію, використовуючи громадян.

Зараз ви читаєте новину «"Фронт змін" збирає підписи за розпуск парламенту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути