вівторок, 12 лютого 2013 07:30

"Фарион нас обоих назвала "потворами"

На засіданні парламентського комітету з питань науки та освіти 6 лютого комуніст 33-річний Олександр Зубчевський відмовився розмовляти українською. "Свободівка" 48-річна Ірина Фаріон попросила у секретаріату Ради перекладача. Він тлумачив комуніста. Фаріон пообіцяла подати на Зубчевського до суду за порушення Конституції.

— Ми вирішили мовне питання, щойно прийшли до парламенту, — пояснює депутатка. — У стінах Ради не звучить жодна інша мова, крім української. Складно контролювати це в комітетах. Там "свободівців" максимум по двоє. На першому ж засіданні я наполягла, щоб комуністи, ці динозаври з минулого тисячоліття, вдарилися головою об десяту статтю Конституції. Мова доповіді — тільки державна. А Зубчевський дозволив собі говорити іноземною російською. Заяву до суду подам наприкінці цього тижня. Слава Богу, рот йому закрили. Все. Мені перекладають те, що він верзе.

Комуніст відмовився говорити українською, пославшись на своїх виборців, розповідає член комітету 42-річний Андрій Парубій:

— Сказав: "Буду разговаривать на том языке, на котором разговаривают мои избиратели". Його перекладав один із представників секретаріату. Правда, робив то з гумором. Кажуть, це колишній керівник освіти з Кіровоградщини.

Інший член комітету нардеп-комуніст 36-річний Антон Дорохов також говорив російською.

— Фарион с первого заседания еще в прошлом году заявила в ультимативной форме, что речи будут "виключно українською мовою", — переказує. — Причем на русском еще не было сказано ни слова. Естественно, ультиматумы ни я, ни Зубчевский терпеть не будем. Приняли решения "висловлювати свої думки російською мовою". Фарион опускается до оскорблений, истерик, даже выбегала из зала. А на этом собрании уже потребовала переводчика. Она нас обоих назвала "потворами".

Зубчевський запевняє, що й далі розмовлятиме російською:

— Хочу посоветовать экс-пионерке, комсомолке, члену КПСС Ирине Фарион всю свою неугомонную энергию направить на улучшение жизни народа нашей страны. А не на борьбу с детьми в детсадах или с великим и могучим русским языком.

На засіданні парламенту Ірина Фаріон запропонувала допомогу у вивченні української прем'єру Миколі Азарову.

Зараз ви читаєте новину «"Фарион нас обоих назвала "потворами"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

34

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути