Ексклюзиви
вівторок, 21 лютого 2012 05:30

Європейський суд займеться Луценком у квітні

Європейський суд із прав людини призначив слухання у справі екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка на 17 квітня. Про це розповів адвокат підсудного Ігор Фомін, 52 роки:

— Європейський суд лише фіксує факт порушення прав людини. Він не змінює і не скасовує вироку. Лише отримує певні докази від позивача. Ми сказали, що наше право було порушене і Юрія Луценка арештували не тому, що він скоїв злочин, а тому, що хотіли посадити політичного опонента. І надаємо Європейському суду докази. Приїжджає уряд України і каже, що ні, панове, він кримінальний злочинець. У нас є рішення Печерського районного суду і немає політичних мотивів. Тоді Європейський суд приймає доводи обох сторін і виносить своє рішення. Воно буде обов'язковим для України.

В адвокатській практиці Ігоря Фоміна вперше призначають слухання із викликом обох сторін.

— Я спілкувався з багатьма колегами, то вони також із таким не стикалися. Це виняткові обставини, що суд хоче отримати усні пояснення сторін. Ми не знаємо, кого викличуть з іншої сторони — чи буде це Янукович, чи генпрокурор Пшонка. Мабуть, прийде хтось із Міністерства юстиції, бо це їхні повноваження, хтось із Генпрокуратури.

Вирок Юрієві Луценку почнуть зачитувати 27 лютого.

Зараз ви читаєте новину «Європейський суд займеться Луценком у квітні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути