вівторок, 03 квітня 2018 07:05

"Якби Жебрівський ішов на вибори, то відпочивав би в Маріуполі"

— Я поїхав відпочити на п'ять днів. Якийсь чоловік сфотографував, і всі сайти показали, як Жебрівський витрачає тисячу доларів за добу. Так, я можу собі це дозволити. Я заплатив податки, — каже голова Донецької обласної військово-цивільної адміністрації 56-річний Павло Жебрівський 29 ­березня.

У "Фейсбуку" з'явилися світлини, як він із дружиною Валентиною засмагають на пляжі та прогулюються вздовж берега в Об'єднаних Арабських Еміратах. Мешкали в п'ятизірковому готелі, вартість проживання в якому — майже $1 тис. за добу. Так чиновник святкував свій день народження.

— 1,5 мільйона — дивіденди, 1 мільйон гривень — матеріальна допомога від підприємства, на якому я є акціонером, — пояснює Павло Іванович. — Приблизно 600 тисяч за рік — заробітна плата. Така ж — у дружини.

— До Жебрівського не було б претензій, якби був бізнесменом. Але він — чиновник високого рівня. Тому повинен орієнтуватися на людей, з якими працює. Скільки жителів області, якою він керує, можуть ­дозволити собі таку відпустку? — говорить політолог Микола Давидюк, 29 років.

— Навіть канцлер Німеччини Анґела Меркель не літає відпочивати в Дубай. Політик повинен мати внутрішній моральний кодекс. Жебрівський рівняється на Порошенка і Луценка. Так, він витратив на відпочинок менше, ніж президент і генеральний прокурор. Однак якщо порівняти сплачену ним суму з доходами жителів Донеччини, то це не лізтиме в жодні рамки. Якби Жебрівський хотів балотуватися на наступних виборах, то відпочивав би в Маріуполі.

— Підлеглі дивляться на приклад начальства. Якби Порошенко поводився скромно, то і Жебрівський був би такий, — каже філософ 63-річний Ігор Лосєв. — З іншого боку, він добровільно пішов на фронт, ризикував життям і захищав Україну.

З 1 по 8 січня президент Петро Порошенко з родиною відпочивав на Мальдівах. Витратив щонайменше $500 тис. — це майже 14 млн грн.

Генпрокурор Юрій Луценко з 3 по 11 січня з сім'єю провів відпустку на Сейшельських островах. Мандрівка коштувала понад 52 тис. євро — близько 1,8 млн грн.

Зараз ви читаєте новину «"Якби Жебрівський ішов на вибори, то відпочивав би в Маріуполі"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути