середа, 28 грудня 2005 17:01

Есдеки облаштовують пам"ятник помаранчевої революції

Наступного понеділка у Дрогобичі, на Львівщині, відкриють пам"ятник учасникам помаранчевої революції. Монумент, виготовлений із мармуру, має сім метрів заввишки. Його встановлять на міській площі, де рік тому дрогобиччани молилися за всіх, хто стояв на Майдані.

— На пам"ятнику буде напис: "Свободу не спинити!". Щоб будь-яка влада знала, що таке свобода і чого вона варта, — розповів голова комісії з будівництва постаменту Роман Гарбич, 52 роки.

Він пояснив, що під час революції люди жертвували гроші для тих, хто їхав до Києва. Кошти витрачали економно, тому залишилося 52 тис. грн. На них і звели пам"ятник.

Днями з"явилося повідомлення, що право на спорудження пам"ятника отримала компанія, яку очолює голова дрогобицького районного осередку СДПУ(о).

— Та вони тільки доріжки мостять перед пам"ятником, — здивувався Гарбич.

Кошти витрачали економно, тому залишилося 52 тис. грн

За його словами, на партійну приналежність ніхто не звернув уваги. А тепер фірма есдеків уже тиждень зволікає зі здачею роботи.

— Якби ж нам вчасно дали почати, ми б нічого не затягували, — виправдовується Оксана Кузенко, 26 років, директор фірми "ПМК-33". — Просто вони тиждень радилися, чи довіряти мені виконувати цю роботу. Адже я — голова дрогобицької районної організації СДПУ(о).

Кузенко пояснює, що її фірма — єдина в районі, яка виготовляє бруківку. А якби купували десь в іншому місці, вийшло б значно дорожче.

Об"єднані есдеки на Львівщині ніколи не були популярними, а під час помаранчевої революції — тим більше.

— У мене тоді дідусь помер, не до політики було, — згадує Кузьменко. — Священик відспівав діда, а потім казав: "Вона з іншого табору, а я їй діда поховав".

— Цей пам"ятник не революцію уособлює, а те, що в державі відбулися якісь зміни, — розмірковує районна лідерка есдеків. — Нам треба разом працювати на свій район. Бо якщо ще внизу почнуть битися, то взагалі все переплутається.

Зараз ви читаєте новину «Есдеки облаштовують пам"ятник помаранчевої революції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути