Ексклюзиви
вівторок, 25 вересня 2018 07:00

"Єдина Росія" програла вибори в чотирьох регіонах

23 вересня у Володимирській області й Хабаровському краї РФ відбувся другий тур виборів губернаторів. Перемогли члени ліберально-демократичної партії Володимира Жириновського. Їм із великим відривом програли кандидати від путінської "Єдиної Росії".

Кандидат в губернатори Володимирської області від ЛДПР Володимир Сипягін отримав 57,03% голосів. Нинішня очільниця регіону Світлана Орлова від "Єдиної Росії" — 37,46%.

Кандидата в губернатори Хабаровського краю від ЛДПР Сергія Фургала підтримали 69,62% виборців. Тимчасовий виконувач обов'язків глави регіону "єдинорос" В'ячеслав Шпорт набрав 27,91% голосів.

Другий тур виборів також мав відбутися в Хакасії. Однак чинний губернатор-"єдинорос" зняв свою кандидатуру в п'ятницю. Зрозумів, що програє, коментують місцеві політологи. Вибори перенесли на два тижні.

У Примор'ї другий тур виборів глави регіону відбувся 16 вересня. Там вигравав член комуністичної партії Андрій Іщенко. Команда тимчасового виконувача обов'язків губернатора від партії Путіна Андрія Тарасенка влаштувала масові фальсифікації. Центрвиборчком скасував результати виборів уперше з 1996-го. Дата наступних ще не відома.

"Хоч за чорта лисого, аби не за "єдинороса" — так голосували в регіонах. Представників "Єдиної Росії", жириновців і комуністів майже неможливо відрізнити в Держдумі. Всі вони підтримують анексію Криму, збройне вторгнення в Україну та Сирію. Тим не менш, виборці "звільнили" владу. Громадян десятиліттями привчали, що за власним бажанням їм це зробити не дозволять. Такою ж незмінною бачила себе й комуністична влада радянської епохи. І догралася. Коли 1990 року принцип "за кого завгодно, аби не за кандидата від КПРС" став визначальним. Сьогодні все подібне до того. Крига скресла", — пише в блозі на "Эхо Москвы" депутат законодавчих зборів Санкт-Петербурга від опозиційної партії "Яблуко" Борис Вишневський.

Зараз ви читаєте новину «"Єдина Росія" програла вибори в чотирьох регіонах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути