четвер, 12 серпня 2010 23:11

Дорогу для Азарова розширюють удвічі

Понад два тижні кілька сотень шляховиків ремонтують Старообухівську трасу під Києвом. Це дорога до елітного поселення Конча-Заспа, де живуть колишні й теперішні високопосадовці.

— Кажуть, ремонтуємо, бо нею їздить прем"єр Азаров, — говорить робітник 60-річний Михайло Мельничук й спирається на лопату, якою підчищав щебінь. — Але я його ні разу не бачив (прем"єр Микола Азаров у відпустці з 30 липня до 22 серпня. — "ГПУ"). Тут працюють дорожні компанії з усієї Київської області. Ми з Білої Церкви. Всіх зігнали. Одні стелять асфальт, інші ще щось. Ми, наприклад, ставимо бордюри. Гроші обіцяють непогані. Ну точно більші, ніж ми в себе мали.

Водій котка скаржиться на спеку:

— Через жару неможливо нормально закатати асфальт. Така температура висока, що він просто топиться. Аж парує. Якщо таке буде далі, то ми не скоро зробимо. Прийдеться почекати. Інакше просто зіпсуємо її.

За 50 м біля воріт тренувальної бази "Динамо" працівники дорожньо-експлуатаційного управління "Київавтодору" стелять асфальт. Кажуть працюють з ранку до смеркання:

— Але не жалуємося, — відхекується Андрій, 38 років. — Нам воду привозять. Важко, але жить то хочеться. Ми сиділи без копійки майже два роки. Тому для нас це, як манна з неба. Яка зарплата — не скажу.

На перекур з кабіни КамАЗу виходить шофер. Каже, не розуміє для чого класти новий асфальт:

— Дорога і так була добротна. Ще могла прослужити багато років. А грошей немало пішло. Ще порахувати, скільки техніки — і грейдери, і трактори, і котки, і асфальтозакаточні. Вийде не один мільйон.

Робітники кажуть, що відремонтована ділянка становитиме 12 км. Дорогу розширили з дворядної до чотирирядної. На трасі утворюється невеликий затор.

— Я проехал несколько километров и доволен. Таких хороших дорог в Украине не хватает. Так хоть здесь будет, — усміхається водій сріблястої "шкоди".

Також триває ремонт дороги на трасі Київ–Вишгород, якою їздить додому президент Віктор Янукович. Витратять близько 50 млн грн.

Зараз ви читаєте новину «Дорогу для Азарова розширюють удвічі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути