Ексклюзиви
четвер, 01 вересня 2011 00:30

Донька Тимошенко поїхала із суду до лікарні

Автор: фото: Наталія Чубенко
  Тітка Юлії Тимошенко — Антоніна Ульяхіна із супутником іде з Печерського суду в Києві. Вона вийшла із засідання під час перерви, після того як Євгенію Карр, доньку Юлії Тимошенко, забрали до лікарні. Ульяхіна вперше після ув’язнення племінниці приїхала на суд із Дніпропетровська
Тітка Юлії Тимошенко — Антоніна Ульяхіна із супутником іде з Печерського суду в Києві. Вона вийшла із засідання під час перерви, після того як Євгенію Карр, доньку Юлії Тимошенко, забрали до лікарні. Ульяхіна вперше після ув’язнення племінниці приїхала на суд із Дніпропетровська

— Я люблю Юлю, як дитину, руки їй цілувала. А Ющенко нас продав — зв'язався з Януковичем. Якби його мама встала, прокляла б його, — каже у середу вранці 83-річна Віра Матвіївна з Рівного.

Вона прийшла під стіни столичного Печерського райсуду. Тут має розпочатися чергове засідання у справі екс-прем'єра Юлії Тимошенко.

— Бачила по телебаченню, як жінку посадили за те, що вона стрічку зрізала з вінка Януковича, — говорить 68-річна Антоніна Петрівна з Білої Церкви на Київщині. — Дарма вони це зробили. Хочуть залякати людей, а не вийде. Вона — справжній патріот. А Янукович служить олігархам, а не народу.

О 9.00 до зали заходить суддя Родіон Кірєєв. Підводяться тільки адвокати та прокурори. Депутати й журналісти сидять. Представників преси вдвічі менше, ніж зазвичай. У першому ряду — тітка підсудної Антоніна Ульяхіна. Із журналістами говорити відмовляється. Махає рукою Тимошенко і сідає біля її прес-секретаря та фотографа.

У судді на столі по ліву руку стоїть монітор комп'ютера. Раніше його не було. Кірєєв ним не користується. Розкладає перед собою стоси документів кримінальної справи.

— Захист не проти продовжувати розгляд справи без Олександра Тимошенка? — запитує 31-річний Родіон Кірєєв про відсутнього захисника підсудної. Його роль виконував чоловік Юлії Володимирівни.

— Не проти, — відказує Юлія Тимошенко, 50 років. — Це є свідченням того, що ми не затягуємо процес.

Адвокат Олександр Плахотнюк просить негайно обстежити екс-керівника уряду.

— Згідно з даними, якими володіє суд, стан здоров'я підсудної не змінився, — відказує Кірєєв.

— Стан мого здоров'я незмінний з того моменту, як з'явилися симптоми, які мені не зрозумілі, — розповідає 50-річна Юлія Тимошенко. — У вівторок увечері до мене знову прийшов великий консиліум чиновників. Я їх не запрошувала. Я не хочу давати право представникам влади проводити будь-які процедури. Я їм не довіряю, бо не знаю, з якими намірами приходять люди від президента та його адміністрації. Мої лікар і медсестра включені до комісії Міністерства охорони здоров'я. Але їм особисто при мені заборонили провести обстеження та взяти аналіз. Їх приводять і не дають можливості навіть зі мною поспілкуватися.

До зали заходить "бютівець" Юрій Одарченко. Тримає п'ять декоративних соняшників. Піднімає догори і показує їх Тимошенко. Несе до вікна, де сидять депутати.

Кірєєв продовжує читати справу. Оголошує 22-й том. Захист просить 30 хв. перерви.

— Ми хочемо з ним ознайомитися, — бере слово адвокат 49-річний Микола Сірий. — Його було сформовано вночі.

Суддя відмовляє. Продовжує читати. Через 40 хв. на прохання прокуратури оголошує технічну перерву. Дочка екс-прем'єра Євгенія Карр виходить.

— У неї перевтома, — пояснює Юлія Тимошенко. — Вона поїхала до лікарні.

Кірєєв дочитує останній том справи. Оголошує документи, що їх долучають як докази. Читає дуже тихо. Його просять голосніше, але він не реагує.

У двір суду виходить адвокат екс-прем'єра Юрій Сухов, 41 рік.

— Якщо Кірєєв не буде задовольняти наші клопотання, то наступного тижня він закінчить цей процес, — говорить. — Якщо буде виконувати чинне законодавство і задовольнить їх, це буде ще кілька місяців. Там мають допитати свідків, близько 25 осіб.

Зараз ви читаєте новину «Донька Тимошенко поїхала із суду до лікарні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

62

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути