четвер, 29 вересня 2011 07:45

"Доки не натиснути, влада тільки обіцяє, а нічого не робить"

У середу зранку вул. Грушевського до Кабміну підіймаються близько 30 інвесторів столичного житлового комплексу "Дніпровські вежі". Дехто веде за руку дітей. Спорудження заморозили 2006 року. Інвестори втретє приходять під Кабмін: намагаються добитися або поновлення будівництва, або повернення коштів.

— Київська влада взяла на себе частину зобов'язань замовника, — розповідає дорогою президент Асоціації приватних інвесторів 44-річна Тетяна Шальман. — Направили листа про це в Кабмін. Після нашого мітингу в травні Азаров розпорядився виділити 7,9 мільйона гривень на будівництво, але гроші застряли у Мінфіні. Ми прийшли передати листи з нашими вимогами — якщо за тиждень ситуація не зміниться, ми поновимо акції протесту. Бо доки не натиснути, влада тільки обіцяє, а нічого не робить.

Наближення юрби бачать охоронці Кабміну. Перекривають тротуар двома секціями металевого паркану й не дозволяють ставати на під'їзну дорогу. 15 хв. люди мовчки стоять. Потім до них виходить працівник секретаріату Кабінету Міністрів та збирає листи.

Тим часом на сьомий поверх будівлі підіймаються урядовці. Четверо журналістів чекають на міністра освіти Дмитра Табачника біля його місця. Він робить крок у залу, бачить їх та повертає в коридор. Заходить знову за кілька хвилин до появи Миколи Азарова, 63 роки. Той не сідає в своє крісло, як зазвичай, а стоячи каже:

— Сьогодні виповнюється 90 років майстру професійної технічної освіти Феофанові Дмитровичу Куцу. Це справжній патріот, який з евакуації в Новосибірську повернувся в повоєнний зруйнований Київ і своїми руками піднімав авіаційну промисловість.

Куц у чорному костюмі, блакитній сорочці, баз краватки. Підводиться з-за столу біля дверей. Азаров тисне йому руку, вручає годинника, подяку від уряду та червоні троянди.

— Мене турбує все, що відбувається країні, — каже Куц. — Ви хочете за короткий час вивести її на вищий рівень розвитку. Це можливо при підтримці всього народу. Треба відроджувати роботу профтехучилищ. Бо самими гаслами неможливо підняти престиж робітничих професій.

Міністри йому стоячи аплодують.

Глава уряду говорить здебільшого про те, що навчальні заклади готують не ті професії, які потрібні:

— Юристів і маркетологів у нас більше, ніж токарів і електрозварювальників. Бухгалтер і менеджер отримують зарплату більшу, ніж шахтар і металург. Минулого року підготували 1115 фахівців для будівництва та вісім тисяч менеджерів. Ці серйозні перекоси гальмують економіку. Ми повинні надати пріоритет інженерам, технологам і робітникам.

Каже, що складуть перелік потрібних на найближчі п'ять років спеціальностей і професій.

Зараз ви читаєте новину «"Доки не натиснути, влада тільки обіцяє, а нічого не робить"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути