четвер, 03 лютого 2011 09:30

"Дограються, що скоро тут єгипетський варіант буде"

Автор: фото: Тарас ПОДОЛЯН
  ”Бютівець” Сергій Сас зазирає на робоче місце свого колеги Юрія Сербіна
”Бютівець” Сергій Сас зазирає на робоче місце свого колеги Юрія Сербіна

"Кати знають, що якщо людина не ламається, то треба тиснути на родину. Так і робили з нашими депутатами перед голосуванням за зміни до Конституції, — каже у кулуарах у середу "бютівець" 45-річний Андрій Павловський. — Правоохоронці наїхали на аграрний бізнес сім'ї Анатолія Семиноги. Пробували заарештувати його молодшого брата. Що йому лишалося робити, як не проголосувати? Так само карточка Павла Мовчана голосувала. Він отримує з бюджету гроші на "Просвіту". А "Просвіта" — справа його життя. Можливо, через родину тисли. Його брат був заступником міністра екології Філіпчука, який зараз заарештований".

Коридором Ради туди-сюди ходить 50-річний Анатолій Семинога. Тримається за потилицю. Його напередодні виключили із фракції та партії "Батьківщина" за підтримку змін до Конституції продовжити термін повноважень Верховної Ради і президента.

— Віддав партії 10 років, а тепер за бортом, — зітхає Семинога. — Тепер тиск йде не тільки на мене. Практично на весь середній бізнес тиснуть за допомогою Генпрокуратури, податкової, СБУ. Біля широкого вікна у кулуарах спілкуються "нунсівці" Володимир В'язівський, Андрій Парубій і Тарас Стецьків.

— Дограються до того, що скоро тут єгипетський і туніський варіант буде, — кидає репліку В'язівський.

Перемовляються про однопартійця Володимира Ар'єва, який заявив про фальсифікації під час голосування. Мовляв, він у цей час летів до Сполучених Штатів і депутатська картка була із ним. Нардеп навіть спеціально її сфотографував, щоб засвідчити це.

— Я сиджу біля Ар'єва. Його дійсно не було, — говорить Стецьків. — Будемо звертатися до Генпрокуратури, аби вирішити це питання. Такої фальсифікації ще не було.

Голова регламентного комітету, "регіонал" 45-річний Володимир Макеєнко каже, що навіть якщо опозиціонери звернуться до Конституційного суду, аби оскаржити голосування, це нічого не змінить:

— Окремо депутати лише можуть звернутися до нашого комітету. Але поки що жодної заяви.

Із сесійної зали чути голосний виступ "нунсівця" 42-річного В'ячеслава Кириленка. Каже біля трибуни, що треба відправити у відставку міністра освіти Дмитра Табачника:

— Із цим міністром відбуваються дивні речі. Прем'єр Азаров покладає квіти до пам'ятника битви під Крутами, а в цей же час міністр викреслює з підручників з історії будь-яку згадку про Крути.

У напівпорожній залі парламентарії голосують за те, щоб прибрати торгівлю із території Києво-Печерського історико-культурного заповідника. На це бракує голосів.

Зараз ви читаєте новину «"Дограються, що скоро тут єгипетський варіант буде"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

103

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути