четвер, 16 серпня 2012 00:00

До 1 вересня відкриють 40 нових шкіл

Автор: фото: Наталія ЧУБЕНКО
  Перший заступник глави Адміністрації президента Ірина Акімова виходить із машини на подвір’ї Кабінету Міністрів 15 серпня. За 15 хвилин має розпочатися чергове засідання уряду
Перший заступник глави Адміністрації президента Ірина Акімова виходить із машини на подвір’ї Кабінету Міністрів 15 серпня. За 15 хвилин має розпочатися чергове засідання уряду

Охоронець у камуфляжній формі з гумовим кийком за спиною проходить повз шлагбаум біля будинку уряду. Тримає кілька аркушів. За ними звіряє номера машин, які заїжджають до Кабміну.

Урядовці збираються в середу вранці на засідання. Із чорного "фольксваґена"-мультівена виходить голова Київської міськдержадміністрації Олександр Попов. Говорить по айфону. У лівій руці тримає чорну теку та піджак. Помічник відкриває перед ним двері до будівлі, пропускає всередину. Слідом іде насуплений міністр енергетики та вугільної промисловості Юрій Бойко. Ліва рука в кишені, під пахвою невелика тека. Озирається на всі боки. "Шкодою Суперб" під'їжджає перший заступник глави Адміністрації президента Ірина Акімова. На сходах вітається з міністром регіонального розвитку Анатолієм Близнюком. Той усміхається, потім цілує в щоку якогось чоловіка.

Урядовці піднімаються до зали на сьомому поверсі. Пресу не пускають. Журналісти сидять в кімнаті поверхом нижче й дивляться пряму трансляцію.

О 10.00 до зали заходить прем'єр 64-річний Микола Азаров.

— Уряд недаремно звернув надзвичайну увагу на питання протипожежної безпеки в таке спекотне літо, — читає з аркуша Азаров. — На жаль, уникнути надзвичайної ситуації не вдалося. Масштабна пожежа спалахнула в Цюрупинському районі Херсонської області. Вогонь охопив понад півтори тисячі гектарів хвойного лісу. Ми зробимо серйозні висновки з того, чому і через що не спрацювали запобіжні заходи. Відповісти повинні всі, хто не виконав однозначну, категоричну вимогу уряду — повністю закрити доступ у ліси на період підвищеної небезпеки. Нам треба покращити озброєння протипожежними засобами, підвищити мобільність і потужність відповідних підрозділів. Треба створити системний аерокосмічний контроль за ситуацією в наших лісах, степах, всюди, де складається небезпечна ситуація.

Прем'єр піднімає очі, кілька секунд дивиться на урядовців. Міністра надзвичайних ситуацій Віктора Балоги у залі немає. Він другий тиждень у безоплатній відпустці, бо балотується до Верховної Ради.

— Заслухаємо звіт Міністерства освіти щодо підготовки до нового навчального року всіх закладів освіти, — продовжує Азаров. — Великий плюс, що запрацювали додатково понад 100 дитячих садків. І майже на двісті тисяч більше дітей пішли в дошкільні навчальні заклади. Але проблема черг у дитсадки досі існує. До 1 вересня маємо здати в експлуатацію 40 нових шкіл на 14 з половиною тисяч учнівських місць. Я прошу членів уряду за два тижні, що лишились, виїхати в закріплені регіони і забезпечити відкриття цих нових шкіл. Ви уявляєте, яке це свято для дітей, батьків, педагогів — нова школа? Це як нова квартира для родини. Поставтеся до цього по-батьківськи, зробіть людям свято.

Азаров виступає 12 хв. Наприкінці обіцяє відзначити медалістів Олімпійських ігор, а також тих, кого несправедливо засудили під час змагань.

Зараз ви читаєте новину «До 1 вересня відкриють 40 нових шкіл». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути