середа, 22 червня 2011 07:00

"Дід дзвонить із села, питає, чи будуть комуняки"

У переддень запланованих на 22 червня акцій у центрі Львова дівчата з громадської ініціативи "Пам'ять без агресії" роздають листівки: "Наше завдання — не пропустити червонопрапорний марш і зупинити тих, хто провокуватиме чи піддаватиметься на бійку".

— Кому зараз треба ті драки? — розглядає листівку львів'янка 31-річна Олена Кульчицька. — Літо, а вони зі своєю політикою пхаються. Мій дід узагалі здурів. Дзвонить із села, питає, чи будуть комуняки, чи треба "подкрєплєніє". Кажу, заспокойтеся, самі розберемося.

Громадські організації "Євреї проти антисемітизму" та "Євреї проти Гурвіца" подали до Львівської міськради заявки на проведення мітингу 22 червня. Зазначили, що мітингуватимуть із четвертої ранку до півночі в пам'ять євреїв, убитих "українськими націоналістами, шухевичами, бандерівцями та іншими фашистськими покидьками".

— Ці організації не представляють ані єврейську громаду України, ані єврейську спільноту Одеси, — розповсюдила заяву Асоціація єврейських організацій і громад. — Їхню провокаційну діяльність засуджували єврейські громадські організації Одеси, рабини, організації колишніх в'язнів гетто і концтаборів, Праведники народів світу, посольство Ізраїлю. За цими структурами стоять інтереси радикальних проросійських угруповань.

Організацію "Євреї проти Гурвіца" створили торік в Одесі у розпал передвиборної кампанії до місцевих рад. Зокрема "Євреї" вимагали визнати Йосипа Сталіна Праведником світу. Вважають, організацію фінансує лідер партії "Родіна" Ігор Марков. За його ініціативи проросійські активісти їздили до Львова 9 травня.

Львівська міськрада звернулася до суду з вимогою заборонити будь-які заходи 22 червня, крім офіційних. Органи самоврядування та державної влади проведуть кілька жалобних заходів біля меморіальних комплексів міста. Їх підтримують національно-демократичні сили. "Свободівці" братимуть участь лише в офіційних заходах ввечері, каже керівництво обласної організації.

— Ми створили кількадесят мобільних груп із членів громадських організацій, які пройшли необхідний вишкіл, — додає депутат облради від "Нашої України" 45-річний Олександр Старовойт. — Вони ходитимуть по місту і проводитимуть інформаційну роботу. Розповідатимуть, що 22 червня — день пам'яті за загиблими. Також їхнє завдання — відстежувати виконання закону про недопущення використання радянської символіки. Якщо побачать червоний прапор — телефонуватимуть в органи влади та міліцію.

Зараз ви читаєте новину «"Дід дзвонить із села, питає, чи будуть комуняки"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

15

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути