Ексклюзиви
четвер, 17 січня 2013 06:00

Деякі опозиціонери не хочуть перевиборів у п'яти округах

В опозиції обговорюють, чи варто йти на перевибори у п'яти мажоритарних округах, де Центрвиборчком "не зміг встановити результати". Частина лідерів вважає, що це буде демонстрацією слабкості опозиції.

— Яценюк, Томенко, Турчинов, команда Кличка та "Свободи" — всі підписали звернення, що не візьмуть мандати, поки не будуть встановлені остаточні результати виборів, — пояснює 59-річний Микола Булатецький, колишній кандидат у нардепи по округу №194 в Черкасах. — Я виграв 12,5 тисячі голосів, при цьому не зафіксовано жодного порушення. Центрвиборчком під тиском Адміністрації президента не встановлює результат волевиявлення. Закликаю опозицію до активної політичної дії. Перш за все — звільнити Юлію Тимошенко. Якщо вони далі жуватимуть соплі, вона ніколи не вийде і не буде чесних виборів.

Позиція влади з цього питання не випрацювана, кажуть у Партії регіонів.

— На даний момент результат виборів установити неможливо, — наголошує нардеп-"регіонал" Олена Бондаренко, 38 років. — Виборці п'ятьох округів не мають у парламенті захисників своїх інтересів. Тому питання проведення виборів буде в порядку денному наступної сесії.

Опозиції треба спокійно йти на нові вибори та вигравати, вважає політолог Олександр Палій, 38 років:

— Не треба смикатися, виставляючи інших кандидатів. Влада, якщо в неї остаточно не зірвало дах, не буде серйозно протистояти. Зрештою, ця перемога особливо нічого не змінить у парламентській більшості й меншості.

Зараз ви читаєте новину «Деякі опозиціонери не хочуть перевиборів у п'яти округах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути