пʼятниця, 21 травня 2010 09:51

Депутати збільшили собі фінансування

Парламентська більшість затвердила кошторис фінансування Верховної Ради — 875 млн грн. Цьогорічний бюджет збільшили на 115 млн грн. Так, на оздоровлення передбачили 18 млн грн, закордонні візити — 7 млн грн, "автопарк" — 36 млн грн.

— Чогось нового, непотрібного чи надзвичайного в бюджеті на утримання Верховної Ради немає, — пояснює "регіонал" Василь Хара, 62 роки. — Видатки збільшені на 15 відсотків — на суму інфляції. Звичайно, можна зекономити на перельотах спікера. Але потрібно ж дивитися на статус. Якщо рейс затримають чи ще щось? Усі будуть змушені його чекати? Так не можна. Важко уявити, що український дипломат заради економії приїде до дипломатичного представництва на "запорожці". З таким представником українського народу не захочуть говорити.

Обговорення кошторису тривало 6 хв. Опозиція обурилася, чому документ не роздали на руки депутатам. Спікер Володимир Литвин відповів, що не треба "на всю країну полоскати цю білизну". Опозиціонери закинули спікеру, що той не літає в закордонні відрядження рейсовим літаком і живе на державній дачі, маючи приватний будинок.

Перший заступник голови регламентного комітету, "бютівець" 52-річний Сергій Сас нагадав, що на останніх виборах "регіонали" обіцяли урізати фінансування Ради. Ці гроші можна було б спрямувати на обіцяне підняття мінімальної зарплати до 1200 грн.

Кошторис парламенту передбачає 4,3 млн грн на заміну двох табло системи "Рада". Для порівняння, це майже втричі більше, ніж держбюджет виділяє на подолання епідемії туберкульозу та СНІДу в усій країні.

Зараз ви читаєте новину «Депутати збільшили собі фінансування». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути