Ексклюзиви
четвер, 04 травня 2017 07:25

Депутат Сергій Лещенко впливає на суддів

"Нове по нардепу Лещенку: під час розслідування встановили його зв'язок з окремими членами НАЗК і розкрили змову суддівської династії ­Карабань. Один з її членів вів слухання у "квартирній справі" і виніс виправдальний вирок Лещенкові взамін на недоторканність династії з боку Нац­агентства з протидії корупції", — пише у "Фейсбуку" журналіст 31-річний Всеволод Філімоненко.

Торік Агентство з протидії корупції і Національне антикорупційне бюро перевіряли законність придбання Лещенком квартиру в центрі Києва.

Тоді нардеп вказав у декларації, що заради купівлі помешкання нібито взяв у борг 3,77 млн грн у своєї колишньої начальниці, власниці сайту "Українська правда" Олени Притули. А також позичив певну суму у своєї нареченої Анастасії Топольської і майже 2 млн грн — з депозитних рахунків матері.

У НАБУ порушень у діях депутата не помітили. А НАЗК направило до Печерського суду столиці протокол про адміністративне правопорушення Лещенка під час купівлі квартири. Суддя Володимир Карабань не знайшов у його діях ознак правопорушення. А згодом Агентство з протидії корупції не виявило у Карабаня незадекларованого майна та дорогої нерухомості. Його декларацію перевіряли наближені до Лещенка члени НАЗК Руслан Радецький та Руслан Рябошапка. Про це розповів у відеоблозі Всеволод Філімоненко.

"У боротьбі за краєвид пропоную знести недобудовану церкву біля виїзду з мосту Патона", — написав у "Фейсбуку" нардеп із "Блоку Петра Порошенка" 36-річний Сергій Лещенко 26 квітня. Ідеться про храм євангельських християн-баптистів на Печерську в Києві.

"Востаннє церкви зносили комуністи на початку "пєрєстройкі", — пише речник Української православної церкви Київського патріархату архієпископ Євстратій Зоря. — А зараз у путінській РФ зносять — у конфесій, які неугодні режиму. У дописі Лещенка йдеться про молитовний дім євангельських християн-баптистів. Виявляється, він для автора — головна потворна споруда на Печерську".

"Лещенко керується дияволом, відтак місце йому не в парламенті, — пише у блозі народний депутат 27-річний Андрій Лозовий 27 квітня.

— Його пропозиція знести недобудовану церкву біля виїзду з мосту Патона суперечить здоровому глузду і при­нижує почуття всіх віруючих. Не лише громаду євангельських християн-баптистів, якій належить храм, і навіть не лише усіх християн, а будь-яку людину з тими чи іншими релігійними переконаннями. Свобода совісті є однією з базових цінностей нормального суспільства. Лещенко має публічно покаятись, скласти мандат і йти в монастир спокутувати свої гріховні заяви".

Зараз ви читаєте новину «Депутат Сергій Лещенко впливає на суддів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути