Ексклюзиви
вівторок, 12 серпня 2008 17:24

Денісова не змогла розшифрувати назву Одеського припортового

Міністр праці та соціальної політики Людмила Денісова, 48 років, учора прийшла в Кабінет Міністрів за 15 хв. до початку своєї прес-конференції.

— Можна я водички выпью? — запитує у працівниці урядового протоколу.

Та дістає з шафи пляшку мінеральної води "Моршинська" й наливає у пластиковий стакан. Денісова випиває та йде до прес-центру. Українською з аркуша зачитує статистику виплат потерпілим від повені на Західній Україні. Її погано чути.

— Так лучше? — перепитує у присутніх і рухає мікрофоном. — Не хочет. Все нормально? Тогда буду говорить ближе.

Міністр родом із Криму, погано читає українською. Перекручує слова, неправильно ставить наголос. Говорить, що від повені постраждали 28 тис. 796 людей. Понад 27 тис. потерпілих уже отримали перший аванс. Це — від 1 до 5 тис. грн. Денісова дивиться на журналістів і каже:

— Я так поняла, что вам не понравилась моя украинская мова.

Їй ніхто не відповідає. Міністр усміхається й далі розмовляє російською, лише цифри зачитує українською. Розповідає, що її відомство змусило облдержадміністрації у постраждалих областях швидше складати списки потерпілих від повені. Поки що відсутні списки постраждалих із Рахівського району Закарпатської області, міста Калуш на Івано-Франківщині, Новоселицького району Чернівецької області та Чернівців.

— Вони не зможуть отримати другу допомогу. Я прошу, щоб списки були надані й ми тоді розпочнемо за ними виплати, — продовжує міністр.

Пояснює, що за бажанням постраждалі зможуть отримали гроші в Ощадбанку або через поштарів. Додає, що за кожного загиблого (таких 35. — "ГПУ") родичам уже виплатили по 100 тис. грн компенсації. Ще щодо чотирьох експертиза має довести, що вони померли внаслідок повені.

— Мінімальна допомога, яка надійшла до благодійного фонду від людей — 51 копійка, а максимальна — 17 тисяч гривень, — говорить Денісова. — "Енергоатом" перерахував мільйон гривень, ОПЗ — не знаю что это — 250 тисяч.

— Одеський припортовий завод, — підказують журналісти.

Міністр усміхається й додає, що найбільше грошей — понад 11 млн грн — отримали через смс-повідомлення та дзвінки. Кожний дзвінок та есемеска давали від 10 до 20 грн.

Зараз ви читаєте новину «Денісова не змогла розшифрувати назву Одеського припортового ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути