Ексклюзиви
пʼятниця, 05 серпня 2011 05:45

Де відпочивають українські нардепи

Автор: фото з особистого архіву Валерія Баранова
  Народний депутат-”литвинівець” Валерій Баранов з онуком Леонідом лежить на березі Азовського моря у Бердянську, де живе. 25 липня 2011 року
Народний депутат-”литвинівець” Валерій Баранов з онуком Леонідом лежить на березі Азовського моря у Бердянську, де живе. 25 липня 2011 року

До 6 вересня народні депутати у відпустках. Телефони більшості народних обранців не відповідають. Першим бере мобілку "нунсівець" 53-річний Анатолій Гриценко. Каже, що 12-й день на грецькому острові Крит. Приїхав туди на два тижні із дружиною та двома дітьми. Повертаються 7 серпня.

— Спочатку хотіли поїхати в санаторій Верховної Ради "Росія" у Криму. Але передумали, коли почули ціни. Вони для нас недоступні, — розповідає Гриценко. — В 1,5 раза дешевше можна відпочити в Чорногорії, Хорватії, Єгипті, Туреччині або на Криті. Маємо тут номер на двох. У прихожій поставили двоспальне ліжко для дітей. Побували в печері Зевса, аквапарку, морському акваріумі. Там зібрані всі земноводні Середземномор'я, від акул до дрібніших медуз. Дітям цікаво. Ми ж із дружиною набрали книжок і читаємо.

"Нунсівка" 47-річна Ксенія Ляпіна з 6-річним онуком відпочиває в одному з кримських пансіонатів.

— Тут є інструктор із плавання для малюків, — каже нардеп. — Тиждень займався з онуком і таки навчив його плавати. Ми трошки йому допомагали. Онук кожен раз усе більше пропливав. Раніше купався в нарукавничках, а тепер без них ниряє з дитячого понтона.

44-річна Ірина Горіна з Партії регіонів бавить сина 11-місячного Єгора. Вони живуть у будинку друзів на березі річки Рось на кордоні Київської та Черкаської областей.

— Дитина відкриває для себе світ, — розповідає вона. — Помічає якихось козявок і це викликає скажений захват. Кожен день у нас нові події — він вчить слова "так", "ні". Копіює сміх, інтонації. На природі стільки нових звуків. Чує як жаби квакають і намагається повторити. Це дуже смішно.

— Відпочиваю в себе, у Бердянську, — каже "литвинівець" Валерій Баранов, 54 роки. — Я живу на березі моря. Нікуди не збираюся їхати. Немає нічого кращого, ніж збиратися тут із друзями, онуком 10-річним Леонідом. У мене жорсткий розпорядок — п'ять кілометрів пішки, потім зарядка та плавання. Потім з онуком займаємося серфінгом, запускаємо повітряного змія.

"Литвинівець" 53-річний Сергій Гриневецький — в Одесі.

— У нас тут кінофестиваль проводився. Зараз із Жванецьким відкриваємо книжковий ярмарок "Зелена хвиля". Потім у нас "Большая разница". Погода хороша, море чудове, фрукти також. Куди з Одеси поїдеш? Купаюся щодня. До моря 1200 метрів. Плаваю 20–30 хвилин і назад. Ходжу пішки о шостій ранку. Тоді людей менше, бо іноді прийом громадян проходить навіть у воді, коли плаваю. Коли йду назад, то один двірник щось запитає, потім другий. Розповідають — там прорвало, там дерево має впасти, а там гуділи до ранку.

Планує поїхати на Чорне море комуніст 62-річний Олексій Бабурін. Останні кілька років він із дружиною та донькою заїжджає в парламентський санаторій "Морской прибой".

— Будемо там із 9 по 22 серпня, — розповідає. — Торік проходив процедури для судин ніг, перлинні ванни та масаж. Раніше були непогані масажисти. Але тепер не масажують, а гладять. Це тільки втрата часу, тому не ходитиму. У санаторії великий парк із непоганими деревами, хороший пляж. Нас більше нікуди й не тягне. Але ми обов'язково поїдемо до друзів у Севастополь і покатаємося на прогулянковому катері в Балаклаві.

5 серпня на відпочинок поїхав "бютівець" Андрій Шевченко, 35 років. Друзі подарували йому на день народження сходження на гору Арарат у Туреччині:

— Розраховуємо, що це займе тиждень. Маємо компанію альпіністів. Торік були на Монблані у Франції, позаторік — на Кіліманджаро в Танзанії. Ці гори доступні кожній людині у непоганій формі. Але треба до них із повагою ставитися. Я змалечку ходив у турпоходи, спорядження є. Але на такі гори потрібно збиратися ретельно. Щоб зменшити вантаж, вагу посуду вимірюємо на грами. Маю й хитру поїлку — її наповнюєш чаєм і можна пити через трубочку, не виймаючи з рюкзака.

Зараз ви читаєте новину «Де відпочивають українські нардепи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути